Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Tsunoda határozottan fejlődik a mérnökök szerint
Fotó: Robert Cianflone / Getty Images/ Red Bull Content Pool
Formula 1

Tsunoda határozottan fejlődik a mérnökök szerint

Az RB mérnökei szerint, Yuki Tsunoda jelentősen fejlődött 2024-ben, Laurent Mekies csapatfőnök is dicsérte a versenyzőt, amiért előrébb lépett.

Yuki Tsunoda megszerezte idei első pontjait, miután hetedik lett Ausztráliában. A 23 éves pilóta szemmel látható fejlődést mutatott a 2024-es teljesítményével, és reméli, hogy ezt a lendületet fent fogja tartani, különösen Japánba, a hazai versenyén.

De a pilótapiac további motivációt is jelent neki, mivel 2025-től elérhető egy potenciális ülés a Red Bullnál is, de Liam Lawson is fenyegetést jelent a Red Bull-os pilóták számára, miután 2023-ban olyan jól teljesített beugrósként.

Tsunoda is gyűjti a dicséreteket a pályán mutatott teljesítményéért, Mekies is csak dícsérni tudta azért, amit Melbourne-ben elért.

“Egy dolog a középmezőny élén állni, egy másik dolog a középmezőny élén állni és a pontokat szerezni.” – mondta Mekies.

Yuki Tsunoda, RB
Fotó: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

“Szerintem mindent megtettünk ezen a hétvégén. Yuki fantasztikusan vezetett, az első edzéstől kezdve egészen a futamig. Nagyon erős, nagyon sima, nagyon nyugodt. És ez adta nekünk a pontokat, és lehetőséget adott arra, hogy egészen közel legyünk Strollhoz is.”

Mekiest ezután tovább kérdezték Tsunodáról, és megkérdezték, hogy az RB mérnökei azt mondták-e, hogy ebben az évben fejlődött.

„Igen, határozottan ezt mondják. Jó helyen van most. Nagyon nagy lépéseket tesz a versenyekhez való hozzáállásában, az autóban uralkodó nyugalomban, és egyre feljebb lépdel.”

Az RB garázs másik oldalán, Tsunoda csapattársa, Ricciardo nem kezdte olyan erősen 2024-et, mint szerette volna. Az ausztrál eddig 13, 16. és 12. helyezést ért el az első három futamon, és reméli, hogy hamarosan pontot érő pozícióba kerülhet.

„Daniel tempója elég jó volt a pontszerzéshez” – mondta Mekies.

„Természetesen hátulról indult, így észrevétlennek tűnik, de nagyon fontos, hogy felvesszük vele a megfelelő sebességet, és olyan autót adjunk neki, ami neki is jó.”

„Még mindig azon dolgozunk vele és a mérnökökkel, ahogyan azt bármely pilóta esetében tenné, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az autót úgy szabjuk, ahogy szüksége van rá.”

Tsunoda biztos benne, hogy Japánban is jól fognak teljesíteni

Releváns cikkek