Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Gasly: Ez az első lépés a helyes irányba
Fotó: Alpine
Formula 1

Gasly: Ez az első lépés a helyes irányba

Pierre Gasly szerint, hogy az Alpine megtette az “első lépést a helyes irányba” a Japánba hozott frissítésekkel.

Miután az Alpine 2024-re az teljes autó koncepciójának megváltoztatása mellett döntött, sereghajtóként kezdték a szezont. Mindkét pilóta kiesett a Q1-ben Bahreinben és Szaúd-Arábiában és Gasly Ausztráliában is, de csapattársa, Esteban Ocon viszont bejutott a Q2-be Melbourne-ben.

Az eddigi legjobb helyezésük egy 13. hely volt, amit Ocon ért el Jeddah-ban. Egy olyan versenyen, ahol Gasly mechanikai probléma miatt szinte azonnal kiesett.

Az A524-re való fejlesztések megérkezésével Gasly reméli, hogy ez pozitív előrelépés lesz, bár elmondta, hogy ő és a csapat egyelőre nem számítanak nagy ugrásra.

“Már a szezon kezdete előtt tervben volt, tehát követik elkészített fejlesztési tervet.”- mondta Gasly.

Gasly, Alpine
Fotó: Alpine

“Nem számítunk arra, hogy jelentős lesz. Tudjuk, hogy nem juttat el oda, ahol szeretnénk lenni, de ez az első lépés a helyes irányba, úgyhogy nagyon várjuk, hogy mit hoz.”

Arra a kérdésre, hogy van-e reménye arra, hogy a szombati időmérőn elérje a Q2-t, Gasly így válaszolt.

“Nem akarok konkrét célokat kitűzni. Tudjuk, hogy ennek egy kis lépésnek kell lennie az autó teljesítményében, amire nyilvánvalóan szükségünk van itt, ahol most tartunk.”

“Többre van szükségünk, és még többre lesz szükségünk, de határozottan pozitív látni, hogy ezek az első frissítések jönnek, és továbbiak is jönnek a következő néhány hónapban.”

“Ez a hely nagyon egyedi. Már csütörtökön is vannak szurkolók, nézők a lelátókon, akik csak nézik az autót építő szerelők munkáját, az összes alkatrész összerakását. Szenvedélyük egyszerűen hihetetlen. Nagyon egyedi módon  mutatják meg támogatásukat.”

“Általában, amikor idejövök, rögtön megértettem. Amikor a Super Formulából jöttem, félig üres csomagokkal kellett ide jönni, mert több száz játékkal és ajándékkal hagyod el azt a helyet, amit a rajongóktól kapsz.”

“Személy szerint ez az ország, amit szeretek, és az értékeiket, a tiszteletüket tekintve nagyon különbözik Európától és attól, amit otthon látunk. Határozottan egyedi, maga a pálya pedig az egyik leggyorsabb a naptárban. Ez valóban érezteti egy Forma-1-es autó erejét és leszorító erejét, szóval egyértelműen a listám élén áll.”

Tsunoda határozottan fejlődik a mérnökök szerint

Releváns cikkek