Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A McLaren egyértelművé tette a konstruktőri bajnoki célokat
Fotó: McLaren
Formula 1

A McLaren egyértelművé tette a konstruktőri bajnoki célokat

Úgy tűnik, a Red Bull jelenlegi szezonjának vitathatatlan első számú csapata. Akárcsak az előző szezonban, amikor Max Verstappen 19 futamot nyert. A McLaren pedig szívesen harcolna hasonló körülményekért a többi csapattal.

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella szívesen harcolna olyan csapatokkal, mint a Ferrari, a Mercedes és az Aston Martin a konstruktőri bajnokságban elfoglalt helyükért. A csapatfőnök Lando Norrisesetleges futamgyőzelméről is beszél .

Stella elmagyarázta, mi az ami elérhető.

“Úgy gondolom, a Red Bull már megmutatta, hogy nagyon versenyképes. Mi pedig határozottan nagyon boldogok lennénk, ha a Ferrarival, a Mercedesszel és az Aston Martinnal is harcba szállhatnánk. Az Aston Martin határozottan fontos fejlesztéseket hajtott végre az autóján. A szezon során majd meglátjuk, ki végzett jobb munkát az autója fejlesztése terén.”

“De azt hiszem, hogy a konstruktőri bajnokságban a P3. hely megszilárdítása erős eredmény [lenne] számunkra.”

Arra a kérdésre, hogy Norris nyer-e még egy futamot ebben a szezonban, Stella így válaszolt.

“Nagyon keményen dolgozunk azon, hogy ez így legyen. Egyre pozitívabban és optimistábban állunk hozzá, hogy nem csak Lando, hanem Oscar is esélyes lesz idén. Ahogy mondtam, nagyon sok múlik majd azon, hogy mennyire jó munkát végzünk az autó frissítésével.”

“Miami után meglátunk egy dolgot, hogy milyen előrelépést tudtunk tenni, aztán onnan folytatjuk. Mindenképpen keményen dolgozunk azon, hogy Lando és Oscar olyan anyagot és autót kapjon, amivel a rajtrács elején versenyezhetnek” – zárta Stella.

Így néz ki az idei, 2024-es Japán Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek