Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Sainz: Közelebb vagyunk a Red Bullokhoz, mint amire számítottam
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Sainz: Közelebb vagyunk a Red Bullokhoz, mint amire számítottam

Carlos Sainz pozitívan nyilatkozott a Japán Nagydíj első napján, Charles Leclerc azonban kevésbé volt deerülátó, miután elmaradt az eső miatt második szabadedzés.

Sainz igazán derűs hangulatban nyilatkozott Japánban, ugyanis szerinte sokkal jobb a teljesítményük, mint amire számított a hétvége előtt. A spanyol versenyző harmadik lett az első szabadedzésen, mindössze 2 tizeddel lemaradva Max Verstappentől.

„Őszintén szólva egy kicsit közelebb vagyunk a Red Bullokhoz, mint amire számítottam.” – mondta Sainz,

Sainz, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

“Ez nyilvánvalóan az első edzés, itt nem tudod, hogy milyen üzemanyag-szinten és motor üzemmódon futnak, de olyan érzésünk van, mintha…tavaly itt nyolc tizedet kaptunk az időmérőn, és két tizedet kaptunk most az edzésen. Ez jó érzés, vagy jó kiindulási alap. Viszont a Red Bullt nehéz lesz legyőzni ezen a hétvégén.

“Megint szorosnak tűnik a McLarenekkel és a Mercedesekkel. A Red Bull egy lépéssel, de egy kisebb lépéssel jár előrébb, mint gondoltam, szóval érdekes küzdelemnek kell lennie odakint.”

Arra a kérdésre, hogy milyen az önbizalom-szintje jelenleg, miután a vakbélgyulladásból talpra állva, majd Melbourne-ben nyert, Sainz így válaszolt: „Magabiztos voltam Bahreinben, magabiztos Jeddah-ban, magabiztos voltam Ausztráliában is.”

“Amikor jó a téli teszt, jól megértettük az autót, találtunk egy olyan beállítást, amely többé-kevésbé mindenhol működik, és azt is tudod, hogy az autó idén csak jobb, az sokat segít!”

A garázs másik oldalán Charles Leclerc, aki a néhai Jules Bianchinak, tisztelgő sisakot viselt, úgy érzi, hogy a megszakadt második szabadedzés miatt a Ferrarinak sok megválaszolandó kérdése van.

“Még mindig bőven van mit tanulnunk, és még nagyon sok mindent meg kell próbálnunk” – mondta Leclerc. “De remélhetőleg holnap meg lesz tartva az harmadik szabadedzés, ha nem esik az eső, és ott tesztelhetjük a dolgokat, amelyek még mindig várakoznak, mert egy szabadedzés elég kevés.

A Ferrari az Ausztrál Nagydíjon aratott győzelme után mindössze 4 ponttal van lemaradva a Red Bulltól a konstruktőri bajnokságban.

Japán pilóták a Forma-1-ben

Releváns cikkek