Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Leclerc: A Ferrarinak meg kell vizsgálnia a rejtélyes tempóvesztést
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc: A Ferrarinak meg kell vizsgálnia a rejtélyes tempóvesztést

Charles Leclerc értetlenül állt a gyenge kvalifikációs teljesítménye előtt, miután a nyolcadik rajtkockát szerezte meg a holnapi futamra.

A Ferrari versenyzője olyan gyorsan elhasználta friss lágy gumijait, hogy csak egy szettje maradt a Q3-ra, és egyetlen lehetőségét akkor teljesítette, amikor a pálya csendes volt. Több versenyző is küzdött azzal, hogy javítson az idején a Q3 végén, de Leclerc úgy véli, problémái a Ferrarinál jelentkeztek.

“Azt hiszem, a Q1-től a Q2-ig nem volt egy erős ülés” – mondta a Sky-nak.

“Már az első köröm a Q1-ben [azt gondoltam], hogy oké, az érzés egészen rendben van. Általában, amikor ez a helyzet, akkor jön az idő vele. Ma ennek teljesen az ellenkezője volt. Szóval meg kell vizsgálnunk a dolgot.”

Leclerc azt gyanítja, hogy a probléma abban rejlik, hogy a gumikból a lehető legtöbbet hozzák ki.

“Ez egyike azoknak [a dolgoknak], amik talán egyszer fordulnak elő egy szezonban. Egyértelműen nem jó érzés.”

“Mindent rendben érzem, az egyensúly nem nagyon romlott – mindig tudtunk javítani, de egy kicsit, mint minden kvalifikáción. Ha a kör végén az érzésre hagyatkozom, akkor úgy vagyok vele, hogy oké, ez egy elég jó kör, és ez egy jó kör. Aztán ránézel a táblára, és egy másodperccel lemaradsz.”

“Amikor ez történik, általában inkább a gumikat nézzük, és azt, hogy hogyan hozod hőmérsékletre a gumikat. Ma sokféle dolgot kipróbáltam, de egyik sem működött, egyik sem. Szóval egyelőre nem tudom a választ.”

Arra számít, hogy a csapat holnap versenyképesebb lesz a versenytáv során.

“A pozitívum, ha egyet kell találnunk, az, hogy a versenytempónk egy kicsit erősebbnek tűnik” – mondta.

“De egy ilyen pályán, mint ez, a kvalifikációs pozíció rendkívül fontos, és ma nem végeztünk jó munkát. Csak remélem, hogy lesz lehetőségünk előzni, mert egy ilyen pályán nagyon nehéz lesz előzni” – tette hozzá.

Csapattársa, Carlos Sainz azonban elégedettebb volt, miután megszerezte a negyedik helyet a rajtrácson.

“Az harmadik szabadedzés után úgy gondoltuk, hogy nem volt meg az a tempónk, mint az elsőben, és úgy gondoltuk, hogy ez egy keményebb hétvége lesz” – mondta.

“És valóban jó lépést tettünk a quali során. Egyszerűen csak Lando [Norris] két tizeddel a harmadik helyen túl sok volt ezen a pályán. Itt nagyon-nagyon szorosak a különbségek, és két tized túl sok volt. De nagyon jó köröket mentem ezen a kvalifikáción, elégedett vagyok a teljesítményemmel. Ez csak egy olyan pálya, ahol a Ferrari nem a leggyorsabb autó, és tudjuk, hogy miért.”

Sainz: Közelebb vagyunk a Red Bullokhoz, mint amire számítottam

Releváns cikkek