Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Norris: Mindig jó itt lenni
Fotó: McLaren
Formula 1

Norris: Mindig jó itt lenni

A reggeli időmérőn Verstappen diadalmaskodott, de Lando Norris is szép teljesítményt mutatott, a második sorból indulhat holnap.

Norris harmadik, csapattársa, Oscar Piastri pedig hatodik lett a szombati időmérőn. A McLaren brit pilótája így nyilatkozott az időmérő után.

„Mindig élvezetes az itteni szurkolók előtt. Ez jó nekünk, mint McLarennek, jó évünk volt tavaly, jó versenyünk volt a múlt hétvégén is, szóval mindig jó itt lenni.”

Norris, McLaren
Fotó: McLaren

Arra a kérdésre, hogy az erős időmérős teljesítményét kívánja-e folytatni egy dobogós helyezéssel, Norris hozzátette: „Természetesen igen. Egész hétvégén jó autónk volt.”

„Nagy lépést tettünk előre. Igyekszünk felzárkózni a két Red Bullhoz, de jó munkát végeznek, az egész csapat jó munkát végez, szóval ez fair play velük szemben.

„De mi is keményen dolgozunk, és a kemény munka lassan meghozza a gyümölcsét, úgyhogy továbbra is szurkolunk. De ma jól kezdődött a hétvége, holnap van a fő feladat.”

Eközben csapattársának, Oscar Piastrinak meg kellett elégednie egy kicsit kevésbé szemet gyönyörködtető hatodik hellyel a rajtrácson. Úgy érezte, sokkal jobban indult az időmérő, mint a vége.

„Azt hiszem, a Q1 elég versenyképesnek és elég erősnek tűnt a számomra, a Q2 nem annyira, aztán a Q3 egy hasonló történet.” – magyarázta Piastri, aki szombaton ünnepelte 23. születésnapját.

„Azt hiszem, a Q2-ben elvesztettem egy kicsit a ritmusom, és többé nem találtam meg. Érdekes lesz látni, hol tudtam volna fejlődni.”

Az ausztrál pilóta arról beszélt, hogy esélye van arra, hogy vasárnap dobogóra kerüljön.

„Igen, azt hiszem. Úgy gondolom, hogy az idei versenytempónk elég erős volt.”

„A mi autónk egyértelműen versenyképes errefelé, de a körülöttünk lévő autók is. A stratégia fontos tényező lehet, az időjárás pedig érdekes lehet holnap, szóval meglátjuk, mit tehetünk.”

i

Releváns cikkek