Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Alonso a pályafutása öt legjobb futama közé sorolta az idei Japán Nagydíjat
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso a pályafutása öt legjobb futama közé sorolta az idei Japán Nagydíjat

Fernando Alonso elutasította azt a felvetést, hogy felhívná Toto Wolffot a Mercedes megüresedett helye miatt.

Fernando Alonso azzal incselkedett a Mercedesszel, hogy elutasította azt az ötletet, hogy felhívná a csapatfőnök Toto Wolffot a 2025-re, a megüresedett Forma-1-es ülésükkel kapcsolatban.

Az Aston Martin pilótája lenyűgözően erős hatodik helyet szerzett a Japán Nagydíjon, mögötte George Russell és Lewis Hamilton Mercedesei a hetedik és kilencedik helyen végeztek.

A 42 éves Alonso szerződése az év végén lejár, és még nem döntött arról, hogy az idei szezon után is versenyezni akar-e az F1-ben.

Hamilton 2025-re a Ferrarihoz való sokkoló átigazolása miatt üresedés van a Mercedesnél, míg Sergio Pérez helye a Red Bullnál még mindig szabaddá válhat.

Alonso azt sugallta, hogy a 2024-es szezon első néhány futama után dönt a jövőjéről, és a Sky megkérdezte tőle, hogy a Japánban nyújtott teljesítménye megkönnyítette-e a döntését.

“Nagyon jól éreztem magam, ami nagyszerű, hogy továbbra is versenyezhetek” – mondta a kétszeres világbajnok.

“Azt hiszem, az egyik legjobb hétvégém volt, amikor vezettem, és 44 másodperccel vagyok lemaradva az élen álló mögött. Nem érzem ugyanakkor vonzónak. Szóval majd meglátjuk.”

Fernando Alonso, Aston Martin
Fotó: Aston Martin F1 Team

Arra a kérdésre, hogy szórakoztatóbb lenne-e egy előrébb álló csapatnál vezetni, és hogy felhívná-e Wolffot, Alonso nevetve ezt mondat:

“Ez egy nagyon jó kérdés. De a Mercedes mögöttünk van, szóval nem érzem túl vonzónak.”

Alonso úgy jellemezte a Japánban eltöltött hétvégéjét, hogy talán még pályafutása legjobb öt futama közé is bekerült.

“Ez volt az egyik legjobb futamom, vagy a legjobb hétvégéim egyike. Teljes volt, nagyon erős, nagyon stabil” – magyarázta.

“Az edzéstől a versenyig talán az elmúlt év legjobbja volt, vagy talán még a pályafutásom legjobb ötösében is benne volt. De ez teljesen névtelen lesz, holnapra mindenki elfelejti ezt a hétvégét.”

“Úgy éreztem, hogy kapcsolatban vagyok az autóval. Határozottan lassabbak vagyunk, mint a Red Bull és a Ferrari. Ők talán egy másik ligában vannak jelenleg. A McLaren és a Mercedes gyorsabb nálunk.”

“A Mercedes kísérletezett a kemény rajtgumival. Ez egy merész stratégia volt. Ennek köszönhetően kihasználtuk a pozíciót.

“Oscarnak talán nem volt meg a végsebessége ahhoz, hogy támadjon. De azt hiszem, a 6. hely teljesen irreális volt, szóval elégedett vagyok.”

 

Releváns cikkek