Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Verstappen a győzelme után: Jobb nem is lehetett volna
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Verstappen a győzelme után: Jobb nem is lehetett volna

Újabb verseny, újabb Verstappen győzelem. Japánban nem volt technikai probléma a Red Bullnál, így szinte az ötödik kör után ki lehetett találni, hogy most is a holland-osztrák himnusz párosítást fogjuk hallani a verseny végén.

Rögtön a verseny elején piros zászlót lengettek, ugyanis Daniel Ricciardo és Alex Albon összeütközött. Ricciardo a hármas kanyarba menet a balján érkező Strollal harcolt, és nem figyelt a jobb oldalára, ahol Alex Albon jött. Az ausztrál pilóta megpróbálta minél szélesebb íven kezdeni a kanyart, de beleakadt Albon Williamsébe, és mindketten a gumifalban kötöttek ki.

Verstappen a második rajt után is meg tudta tartani az első helyét, majd 51 körrel később meg is nyerte a Japán Nagydíjat. A Red Bull holland pilótája így nyilatkozott a futam után.

„Természetesen volt egy kis fennakadás a legutóbbi versenyen, de nagyon örülök, hogy újra itt vagyunk a csúcson.” – mondta a regnáló világbajnok.

Verstappen, Sainz, Red Bull
Fotó: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool

“Nagyon-nagyon szép volt. Úgy gondolom, hogy a kritikus rész természetesen a rajt volt, az vezetés ,egtartása. Valójában az autó egyre jobb lett számomra, ahogy haladtunk a versenyben. Nem tudom, hogy ennek köze lehet-e a felhők közeledéséhez, de nagyon jó.”

“Minden nagyon jól ment, a boxkiállások jól sikerültek, a stratégia szerintem jól sikerült. Szóval nem is lehetett volna jobb.”

Csapattársa, Sergio Pérez második lett, így a maximális pontmennyiséggel távozhatott a csapat Suzukából.

„Először is jó hétvége volt a csapatnak.” – mondta. „Úgy gondolom, hogy a rajtoknál, amikor újraindultunk, elég nehéz ilyen hosszú ideig tartani a fókuszt. De minden jól működött.”

„A második rajtom egy kicsit jobb volt, de nem volt elég ahhoz, hogy megelőzzem Maxet. Azt hiszem, egy kicsit megfizettük az árát, mert az első szakaszban egy kicsit rossz volt az egyensúlyunk.”

„Ki kellett menni kereket cserélni, aztán Lando elénk vágott, és akkor túl sokáig kellett nyomnom a közepes etapban. De aztán a kemény gumikon sokkal kényelmesebben éreztem magam. Visszajött a tempó.”

Verstappen, Pérez, Red Bull
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Tavaly Pérez nem tudta befejezni a Japán Nagydíjat, egy ütközés miatti büntetés után visszaviult. A mexikói pilóta most azt mondja, hogy a hétvégi teljesítménye önbizalmat ad neki a szezon hátralévő részére.

„Azt hiszem, jó a lendületünk. Ha emlékszel itt a tavalyi évre, valószínűleg az volt a legrosszabb hétvégém.”

„Szóval úgy gondolom, hogy ha ilyen erősek vagyunk ilyen helyeken, sok nagy sebességű kanyarral, közepes tempóval, akkor szerintem bárhol máshol is erősek lehetünk. Jó hétvége volt.”

Verstappen jelenleg 13 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot, mögötte Sergio Pérez 64 ponttal a második.

Norris: Mindig jó itt lenni

Releváns cikkek