Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Norris: Nyilvánvaló, hogy Ferrari egy másik szinten volt
Fotó: McLaren
Formula 1

Norris: Nyilvánvaló, hogy Ferrari egy másik szinten volt

Sem Lando Norris, sem Oscar Piastri nem volt megelédegve a McLaren suzukai tempójával, Norris szerint a Ferrari hozzájuk képest egy másik szinten járt.

Jól kezdődött Norris számára a verseny, ugyanis a harmadik helyről indulhatott, egy fantasztikus időmérő után. Az első kiállásánál meg tudta előzi Sergio Pérezt, de később a mexikói pilóta és a két Ferrari is át tudta ugrani a McLarenest.

„Ma egyszer sem volt meg a tempónk, kemény volt, csak próbáltam előrébb maradni, de egy ilyen pályán ez az ellenkezője annak, amit akarsz.”- ismerte el Norris.

„Szóval, azt gondolom, hogy jó nap volt, nem tűnik jónak a harmadikként ajtolni és ötödikként beérni, de nem kell örülnünk neki, viszont ma már nem volt több tempónk. Nyilvánvaló, hogy a Ferrari egy másik szinten volt. Megtettük, amit lehetett, de ez nem volt elég.”

„Nehéz volt, az autó elég trükkös volt ma, különösen melegebb körülmények között. Amint lehűlt, kicsit visszajött a tempó, de a rajtnál és a második szakaszban melegebb körülmények között túl messze voltunk. Egy kicsit többet reméltünk, de ez van.”

Norris, McLaren
Fotó: McLaren

A brit versenyző csapattársa, Oscar Piastri a hatodik helyről indulhatott, majd a versenyen egészen a nyolcadik helyig esett vissza. Az előtte autózó Fernando Alonso még lassabban is ment, hogy Piastrinak legyen DRS-e George Russell ellen. Végül egy hiba miatt Russell mégis meg tudta előzni.

„Elég kemény verseny volt, vtörtént egy kis összeérés is, és igen, a végén elém került, szóval mindent megtett, de igen.”- mondta Piastri, utalva a Russellel való csatájára.

„Nyilvánvalóan nem azokért a helyekért harcoltunk, amiért szerettünk volna lenni, de csak küzdöttünk. Részemről a nem a legjobb hétvége volt, csapatként kicsit többet küzdöttünk, mint amire számítottunk.

„Sok elmélkedés jön, és sok minden van, amit meg kell próbálnunk a következő versenyen, de igen, ez nem az volt a délután volt, amire vágytunk.”

Verstappen a győzelme után: Jobb nem is lehetett volna

Releváns cikkek