Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Tsunoda úgy érezte, mintha szuperemberek csinálták volna a bokszkiállásait a Japán Nagydíjon
Fotó: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Tsunoda úgy érezte, mintha szuperemberek csinálták volna a bokszkiállásait a Japán Nagydíjon

Yuki Tsunoda elmondta, hogy nem szerzett volna pontot a hazai versenyén a csapata által végrehajtott gyors boxkiállás nélkül.

Az RB versenyzője három riválisát megelőzve ugrott ki a verseny második és egyben utolsó boxkiállására a 22. körben. Amellett, hogy megugrotta Logan Sargeant, Kevin Magnussen és Valtteri Bottast, a gyors kiállással Lance Strollt is megelőzte.

“Szép munka srácok, jól csináltátok. Köszönöm.” – mondta Tsunoda a rádión, amikor elhagyta a boxot.

Tsunoda ezzel megszerezte az utolsó elérhető pontot, és először végzett a top 10-ben Szuzukában. Azt mondta, ez nagyon különleges érzés.

“Még a 10. helyet is úgy érzem – úgy értem, túl nagy dolog ezt kimondani, de úgy érzem, mintha első helyet szereztem volna” – mondta a hivatalos F1-es csatornának.

“Ugyanakkor nagy dicséret a csapatnak, hogy a csapat nagyon gyors boxkiállást tudott tartani, és [én] az Aston előtt tudtam visszatérni a pályára. E nélkül a munka nélkül nem tudtam volna ma pontokat szerezni.

“Szóval nagy dicséret illeti a csapatot és természetesen a japán szurkolókat is, akik egész héten támogattak ezen a héten. Az a rengeteg energia, amit minden körben kaptam tőlük, határozottan különleges érzés volt.”

Ámbár Tsunoda versenye rosszul kezdődött, mivel a rajtnál helyeket veszített, de az újraindításnál visszaszerezte azokat, amit azután váltott ki, hogy csapattársa, Daniel Ricciardo ütközött Alexander Albonnal.

“Küzdöttünk az első rajtnál. Közepes keverékű futóművet használtunk, a mögöttünk lévő két autó, a Haas és [a Sauber] pedig lágyat, így valószínűleg a lágyak előnyben voltak. Két pozíciót vesztettem, kicsit csalódott voltam, de ugyanakkor az újraindításnál vissza tudtam szerezni azt a két pozíciót, miután a lágyakat használtam. Úgyhogy azt hiszem, nagyon jól mentem, a rajtnál visszaszereztem.”

“Utána jó volt a tempó, egyszerűen megfeleltem. Nyilvánvalóan az első boxkiállásnál vesztettem egy kis pozíciót. De utána még mindig jó volt a tempó, és a végén a csapat szuperhősi munkát végzett, úgy érzem, mintha szuperemberek csinálták volna a boxkiállásaimat, ez őrület volt. Nagyon boldog voltam.”

Valamint a pályán is sikerült új helyeket szereznie, ahol, többek között Pierre Gaslyt kívülről kerülte meg az Essesben, amiről Tsunoda azt mondta, hogy arra emlékezteti, amikor Kamui Kobayashi a 11-es kanyaron kívül előzött.

“Tudtam, hogy ezen a héten nem vagyunk elképesztőek az egyenes tempóban. Az egyetlen hely, ahol elég jók voltunk a többi versenyzőhöz képest az élmezőnyben, az az első szektor volt. És eléggé bíztam abban, hogy képes leszek kívülről előzni” – zárta a fiatal japán.

Alonso a pályafutása öt legjobb futama közé sorolta az idei Japán Nagydíjat

Releváns cikkek