Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Fernando Alonso azzal viccelődött, hogy egész szezonra szóló eltiltást kaphat
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Fernando Alonso azzal viccelődött, hogy egész szezonra szóló eltiltást kaphat

Fernando Alonso azzal viccelődött, hogy egész szezonra szóló eltiltást kaphat, miután Japánban DRS-játékokat játszott.

Fernando Alonso játékosan azzal viccelődött, hogy a bajnokság hátralévő részére kizárhatják az Japán Nagydíj végén tanúsított védekező taktikája miatt.

Az Aston Martin erős hatodik helyet szerzett Japánban, de a vasárnapi futam záró szakaszában meg kellett küzdenie azért, hogy maga mögött tartsa a McLarenes Oscar Piastrit és a Mercedeses George Russellt .

Hasonlóan Carlos Sainz tavalyi szingapúri taktikájához, Alonso gondoskodott arról, hogy Piastri DRS-tartományon belül maradjon, hogy megvédje az őt a rohamozó Russelltől.

Bár Russellnek sikerült megelőznie Piastrit, végül elfogytak a körök, hogy kihívja Alonsót, és be kellett érnie a hetedik hellyel.

Két héttel azután, hogy Alonso 20 másodperces büntetést kapott potenciálisan veszélyes vezetésért, amikor Ausztráliában megpróbálta maga mögött tartani Russellt.
A kétszeres világbajnok nem tudta megállni, hogy ne poénkodjon egy kicsit az FIA-val.

“Nem tudom, mit mondjak már Ausztrália után, meglátjuk, hogy kizárnak-e a bajnokság hátralévő részére” – mondta Alonso a spanyol DAZN televíziós csatornának.

“Egyértelmű, hogy Piastri mögöttem volt, így védekezhettem Russell ellen, így valószínűleg az utolsó egyenesben egy kicsit lejebb vettem az akkumulátor [fogyasztását], hogy Piastri egy másodpercen belül legyen.”

“Carlos tavaly Szingapúrban is így csinálta, ez egy normális versenyzői dolog.”

Arra a kérdésre, hogy tisztában van-e az Alonso által alkalmazott DRS-trükkökkel, Russell nevetett, majd a Sky Sports F1-nek így nyilatkozott.

“Természetesen. Fernando játszadozik? Ez újdonság! Ez okos dolog volt Fernandótól, és nem is vártam mást, ez a versenyzés része.”

Alonso a pályafutása öt legjobb futama közé sorolta az idei Japán Nagydíjat

Releváns cikkek