Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Ezért nem volt pontszerző a Haas Japánban
Fotó: LAT Images / Haas F1 Team
Formula 1

Ezért nem volt pontszerző a Haas Japánban

Bár egyik Haas sem szerzett pontot a Japán Nagydíjon, mindkét pilóta motiválta várja a következő vers

Miután eredetileg a 12. helyen állt a rajtrácson, Hülkenberg jól megúszta a versenyt, ugyanis a 11. helyen végzett. Alex Albon és Daniel Ricciardo ütközését követően a nyitókörben azonban piros zászlót lengettek a versenyen. Nico Hülkenberg így nyilatkozott a verseny után.

„Azt hiszem, a 10. hely valószínűleg a legmagasabb volt, amit elérhettem. Ennél nem lehetett volna több. Yuki a 10. helyen 50 másodperccel volt lemaradva Hamilton mögött, szóval…nem volt ilyen tempóm.”

„Volt egy ró rajtom és egy rossz, bekapcsolt a lefulladás-gátló, így meg kell vizsgálnunk, mi történt, miért tette ezt. De utána a tempó elég jó volt a középmezőnyben. Volt egy nagyon hosszú etapom a keményeken, majd a második keményen már tényleg tudtam mutatni egy kis tempót.”

Hülkenberg
Fotó: LAT Images / Haas F1 Team

Bár pont nélkül hagyta el Suzukát, Hülkenberg úgy érzi, hogy a csapat teljesítménye határozottan jót ígér a következő néhány versenyre.

„Mi pozitívumként értékeljük a versenyt, és sokkal ígéretesebb, és jobb volt, mint amire számítottam a verseny előtt. Tehát ez valóban megkönnyebbülés, és örülök, hogy így van, és nem fordítva, szóval úgy gondolom, hogy ez elég ígéretes Kínára és a továbbiakra nézve.”

Magnussen, Haas
Fotó: LAT Images / Haas F1 Team

Kevin Magnussen a 18. helyről indulva a 13. helyen végzett, tehát ő is sikerként könyvelheti el a versenyt. Arra a kérdésre, hogy érezte-e a verseny közben, hogy pontot szerezthet, Magnussen így válaszolt.

„Nos, igen. Valamikor benne voltam a top 10-be, de nem tudtam, mit csinálnak a többiek, így nem tudtam, hogy ez reális-e vagy sem, de próbálkoztam.”

„Úgy gondolom, hogy a nálunk lévő abroncsokkal, és a piros zászlóval, ami segített néhány embernek, akik képesek voltak egy megállásos kemény-kemény stratégia végrehajtására, nekem pedig egy megállásos közepes-kemény stratégiát kellett csinálnom, nagyon szép volt. Elég korán ki kellett állnom a kemény második szakaszhoz, és kicsit trükkös volt, de egyébként rendben volt.”

Hülkenberghez hasonlóan Magnussen is nagy lelkesedéssel várja a Haas teljesítményét a következő néhány futamon.

„Úgy gondolom, hogy ismét ott voltunk a szeren a versenyen, szóval ez biztató és némi reményt ad a következő versenyekre, hogy továbbra is harcban lehetünk a pontokért.”- tette hozzá Magnussen.

Tsunoda úgy érezte, mintha szuperemberek csinálták volna a bokszkiállásait a Japán Nagydíjon

Releváns cikkek