Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Gasly: Csak próbáltam túlélni odakint
Fotó: Alpine
Formula 1

Gasly: Csak próbáltam túlélni odakint

Nem sikerült jól Pierre Gaslynak és az Alpine-nak a Japán Nagydíj, már a verseny elején megsérült mindkét autójuk.

Míg Esteban Ocon 15-ként, Pierre Gasly 16-ként futott be a Japán Nagydíjon, tehát a szezon 4. versenyét is pont nélkül zárták,

“A pozitívumokkal kezdve, az első rajtot remekül kezdtem, sikerült három pozíciót feljebb lépni, a második rajt ismét csodálatos volt.” – mondta Gasly a futam után.

Gasly, Alpine
Fotó: Alpine

„Sikerült elhaladnom Esteban [Ocon] mellett, és bemenni Esteban és Yuki [Tsunoda] közé, de sajnos középen kötöttem ki, Yuki balra fordult, Esteban jobbra fordult, és a bal oldalon érintkeztünk Estebannal, és ez mindent elvitt. a padló bal oldala letört.”

Gasly az általa versenybalesetnek nevezett sérülésekkel küzdött a futam hátralevő részén, és visszaesett a mezőnyben.

„A csapat azt mondta, hogy több mint 30 ponttal csökkent a leszorítóerőm, ezzel nagyjából vége volt az egésznek. Folytattuk, hiszen nem tudhattuk, hogy lesz-e még egy piros zászló, vagy valami más dolog a versenyen.”

“Csak próbáltam túlélni odakint, és megpróbáltam hasznot húzni bármiből, ami megtörténhet… Sajnos ez ma hatalmas veszteség volt.”

Ocon is szerzett némi sérülést a csapattársával történt balesetben, de az ő autóján kevésbé volt súlyos.

„Nagyon trükkös volt, a rajtnál összeszedtünk egy kis sérülést, ami nyilvánvalóan nem segített. Ezután kipróbáltunk valamit a stratégián, hogy megelőzzük a többi autót, de nem tudtuk őket magunk mögött tartani, de ez egy jó teszt volt számunkra a hétvégén, hogy megnézzük, hol is tartunk pontosan.”- mondta Ocon.

Gasly, Ocon, Alpine
Fotó: Alpine

„Azt hiszem, valószínűleg előrelépés történt az időmérőt illetően. Tegnap jól teljesítettünk, de a versenyen visszatértünk oda, ahol Bahreinben voltunk. Van némi hasonlóság Japán és Bahrein között, ezért ezt meg kell vizsgálnunk.”

Az Alpine jeleleg a konstuktőri bajnokság utolsó helyén áll, 0 ponttal.

Gasly: Ez az első lépés a helyes irányba

Releváns cikkek