Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Heikki Kovalainen friss híreket közölt a nyílt szívműtéte után
Fotó: Charles Coates / LAT Photographic / Caterham F1
Formula 1

Heikki Kovalainen friss híreket közölt a nyílt szívműtéte után

Az ex-Forma-1 versenyző Heikki Kovalainen friss híreket közölt, miután sikeres nyílt szívműtéten esett át.

Az futamgyőztes Heikki Kovalainen elmondta, hogy a nemrégiben elvégzett nyílt szívműtétje sikeres volt, és reméli, hogy teljesen fel tud épülni.

A Renault, a McLaren, a Caterham és a Lotus egykori pilótája nemrég hozta nyilvánosságra, hogy nyílt szívműtétre volt szüksége, miután a felszálló aorta aneurizmát diagnosztizáltak nála.

“Tavaly év végén aszcendáló aorta aneurizmát diagnosztizáltak nálam” – mondta a 2008-as Magyar Nagydíj győztese egy közösségi médiás videóban.

“Ez a felszálló aorta egy darabja, ami eléggé kitágult. Nyilván ez az oka annak, hogy a télen nem tudtam részt venni raliversenyeken vagy más tevékenységekben. Az elmúlt hónapokban egy orvoscsoporttal végigjártam a lehetőségeimet.

“Úgy döntöttünk, hogy műtétre kerül sor. A múlt héten megműtöttek a tamperei egyetemi kórházban, az ottani szívosztályon. Egy csodálatos orvosokból, nővérekből és asszisztensekből álló csapat gondoskodott rólam. Nyílt szívműtét volt, ezért örökre jelek vannak a mellkasomon. De a műtét jól sikerült.”

“Pontosan azt sikerült elérnünk, amit kitűztünk magunk elé. Kivágtuk a felszálló aorta beteg részét, és egy műgraftot helyeztünk a helyére. Minden jól ment. Nyilvánvalóan nagy műtét volt. A műtét után néhány nappal még egy kicsit rosszul éreztem magam, de azóta sokat javult a helyzet.”

“Tulajdonképpen már otthon vagyok, és már lábadozom. A kilátások elég jók. Megvan a lehetőség, hogy teljesen felépüljek és visszanyerjem a teljes fittségemet, de természetesen csak az idő fogja megmutatni, hogyan alakulnak a dolgok. Eddig a becslések elég jók, úgyhogy nagyon örülök neki.”

“Addig is folytatom a felépülést, és megpróbálok remélhetőleg kijutni, és apránként növelni a tevékenységeimet. A legfontosabb nyilván az, hogy a mellkascsontnak legyen ideje gyógyulni. És ha mindez megtörtént, ha minden jól megy, remélem, hogy visszatérhetek a szokásos rutinomhoz. Remélem, hamarosan újra kint leszek.”

Alonso a pályafutása öt legjobb futama közé sorolta az idei Japán Nagydíjat

Releváns cikkek