Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Marko: Tsunoda, Verstappen és Alonso szintjén van
Fotó: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Marko: Tsunoda, Verstappen és Alonso szintjén van

Yuki Tsunoda két többszörös bajnokhoz méltó teljesítményt nyújtott hazai versenyhétvégéjén, véli Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója.

Elhalmozta dicsérettel Tsunoda formáját a szuzukai hétvégén, és Max Verstappenhez és Fernando Alonsóhoz hasonlította.

Az RB versenyzője a Q3-ban csapattársát, Daniel Ricciardót előzte meg az utolsó helyen, majd az Aston Martin Lance Strollt és másokat megelőzve szerezte meg a végső pontot.

Tsunoda versenye rosszul indult, mivel a közepes keverékű gumikon állt rajthoz, és a lágy gumit használó riválisok lecsaptak rá. A csapattársa első körös bukását követő újraindításnál azonban Tsunoda a lágy gumikra váltott, és visszaszerezte az elvesztett helyeket, sőt, még többet is.

“A második rajtnál Yuki szenzációsan jól teljesített” – mondta Marko a Red Bull tulajdonában lévő Speed Week című kiadványnak.

“Az előzési manőverei voltak a nap show-ja. A rajongók teljesen odavoltak. A hétvégéje Max, Alonso és társai szintjén volt. Hibátlan, nagyszerű teljesítményt nyújtott a hazai versenyének nyomása alatt.”

Marko szavai bátorítást jelentenek Tsunodának, hogy négy év után, amit a Red Bull második csapatánál töltött, komolyan fontolóra veheti az előléptetést a rangidős alakulathoz.
Bár Sergio Péreznek az év végén jár le a szerződése, erősen kezdte a szezont, és vasárnap Verstappen mögött a második helyen végzett.

“Checo is nagyon stabil volt. Pechje volt a boxkiállásnál, de a [130R] kanyarban egy remek manőverrel visszavette magát a játékba Hamiltonnal szemben. Egyértelműen az eddigi legjobb szezonját futja nálunk.”

Marko jelezte, hogy a Red Bull csak a szezon későbbi szakaszában dönt arról, ki lesz Verstappen csapattársa jövőre.

“Véleményem szerint az, hogy az átigazolási pletykaáradat már április elején így forrong, több tényezőnek is köszönhető” – mondta.

“Először is: Hamilton ilyen korán bejelentette a Ferrarihoz való átigazolását. És ha lehet hinni a ‘rádiós paddocknak’, az Audi nagyon hamar döntést akar Carlos Sainz-tól. Az Aston Martin is több irányból gyakorol nyomást.”

“Mi nem veszünk részt ezekben a játszmákban. A Red Bull Racingtől a szezon közepéig nem fogunk hallani arról, hogy mi történik a személyi állományt illetően” – zárta az osztrák.

Tsunoda úgy érezte, mintha szuperemberek csinálták volna a bokszkiállásait a Japán Nagydíjon

Releváns cikkek