Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Fernando Alonso nagyon szívesen dolgozna újra együtt a Hondával
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Fernando Alonso nagyon szívesen dolgozna újra együtt a Hondával

Fernando Alonso azt mondja, hogy szívesen dolgozna újra a Hondával 2026-ban, miután meghosszabbította szerződését, hogy az Aston Martin versenyzője legyen a továbbiakban is.

A csapat tavaly írt alá erőforrás-ellátási szerződést a gyártóval, amely akkor kezdődik, amikor két év múlva megérkeznek a Forma-1 új erőforrás-szabályai. Alonso új szerződése azt jelenti, hogy 2026-ban már az Aston Martin-Honda versenyzője lesz.

Alonso elmondta, hogy beszélt a Honda vezetőségével, mielőtt megállapodott az új szerződéséről, és szívesen dolgozna velük újra.

“Találkoztam velük, de nem Szuzukában [múlt héten], hanem néhány hónappal ezelőtt” – mondta a RaceFans kérdésére.

“Nagyon-nagyon szeretem Japánt és azokat a dolgokat, amiket ott csinálnak.”

“Úgy gondolom, hogy a fegyelem és az elkötelezettség szintje, amit ott tanúsítanak, egyszerűen egy másik szinten van általában Japánban. De ez a Hondára is átragad. A Toyotával is dolgoztam az endurance bajnokságban, és nagyon jól ismerem ezt a fajta fegyelmet.

“Azt hiszem, 2026-ban a szabályok tekintetében biztosan az ismeretlenbe megyünk. De ha választanom kellene, az az érzésem, hogy a mi projektünket, a motorunkat és az erőforrásunkat választanám. Egy, mert szerintem uralják a sportot, ahogy most is mondtam, és nagyon-nagyon erős motorral rendelkezik a Red Bull és az AlphaTauri [RB]. Másodszor pedig azért, mert az új üzemanyagokkal és az új szabályzatokkal minden eszköz a rendelkezésükre áll majd a sikerhez.”

Alonso korábbi tapasztalatai a Hondával kapcsolatban nem voltak pozitívak, és gyakran emlékeznek rá, amikor a 2015-ös Japán Nagydíjon a rádióban kritizálta a “GP2szintű motorjukat”.

Fernando Alonso – “GP2 Engine, GP2… ARGHHH!” | F1 Radio

After being easily being overtaken by a Toro Rosso in his McLaren at the 2015 F1 Japanese Grand Prix, Fernando Alonso came out with this iconic radio message. However, since leaving McLaren, Honda has actually become one of the better engine suppliers so could this all be down to the criticism from Fernando…

Abban az évben csatlakozott a McLarenhez, mivel vonzotta a kilátás, hogy a Honda erőforrásait használja, amikor azok utoljára visszatérnek a Forma-1-be. Azonban három versenyképtelen szezont éltek át, amelyeknek az vetett véget, amikor a McLaren felbontotta a szerződését.

A Honda a Red Bull-lal folytatta a sikert, Max Verstappen erőforrásával az utolsó három versenyzői bajnoki címig jutott. Alonso bízik benne, hogy 2026-ban ismét hasonlóan versenyképesek lehetnek.

“A Honda egyértelműen egy olyan gyártó, amelyik nagyon sok sikert tudhat magáénak a Forma-1-ben, és nem csak ott, [hanem] a motorsport világában is” – mondta.

“Ez mindig is egy olyan vállalat volt, amelyet tiszteltem.”

“A McLarennél nem működött a dolog, azokban az években, amikor visszatértek a sportba, de rögtön utána kijavították az összes problémát, és jelenleg uralják a sportot. Az elmúlt években világbajnokok voltak. Úgyhogy szerintem 2026-ra már most is nagyon erős lesz az alapállásuk.”

“Emellett Sakurában megvan a kapacitásuk arra, hogy valami nagyon szépet építsenek. Jártam Sakurában 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban. Jelenleg még nem jártam ott, de tudom, hogy nagyon-nagyon motiváltak ott”.

Alonso arra számít, hogy az Aston Martin is erős pozícióban lesz, amikor az F1 2026-ban bevezetik az új, fenntartható üzemanyagokat.

“Ez olyasmi, amivel szintén szívesen fogok kísérletezni, ahogy már korábban is mondtam, az Aramco-val, egy nagyszerű partnerrel” – mondta.

“Szóval úgy látom, hogy mindenki nyerhet. Tisztelem a japán kultúrát, mint azt mindannyian tudják. Most jöttünk Japánból, egy különleges versenyről – mindig különleges sisakot viselek, amikor Japánban versenyzünk. Szamuráj tetoválás a hátamon, szóval mindig sok kapcsolat van Japánnal.”

“Ez a 2026, ez vonzó, és remélhetőleg a McLaren-Hondával és az IndyCarral szerzett tapasztalatok után most újra lehetőségünk van együtt dolgozni. Ez számomra igazi öröm.”

Fernando Alonso azzal viccelődött, hogy egész szezonra szóló eltiltást kaphat

Releváns cikkek