Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Így változott a Ferrari versenystratégiája tavaly óta
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Így változott a Ferrari versenystratégiája tavaly óta

Híresen rossz volt az elmúlt években a Ferrari versenytstratégiája, idén azonban ez megváltozott. Frédéric Vasseur elmondta, miért.

Hosszú ideje először lehetett dícsérni a Ferrari stretégáit, miután a Japán Nagydíjon a negyedik és nyolcadik helyről indulva a dobogó alsó fokán és a 4. helyen tudtak befutni az autóik. Ez sok más tényező mellett a stratégák nagy érdeme is, ezt a csapatfőnök, Frédéric Vasseur is kiemelte a futam után.

„Jó stratégia, jó gumikezelés volt, és fel tudtunk jönni. Ha jobb hétvégét akarunk csinálni, most az időmérőn kell javítanunk.”

Frédéric Vasseur, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Mivel Sainz és Leclerc a rivális Lando Norrist előtt végzett Ausztráliában és Japánban is, Vasseurt arról kérdezték, hogy mekkora szerepet játszik a stratégiai oldal, és hogy a Ferrari milyen lépéseket tett ezen a téren.

“Igen, ez igaz. Azt hiszem, hogy ennek is része a stratégia, és a gumikezelés is. Ha megvan a tempó, mindig sokkal könnyebb kezelni az ilyen helyzeteket.”

„És szerintem ez annak a hatása, hogy sokkal nyugodtabb minden a színfalak mögött, és ez a legjobb módja a jó döntések meghozatalának. Mindenki ugyanabban az irányban megy együtt.”

„Amikor elkezdesz jó irányba menni, mindenki drukkol, mindenki nyugodtabb, mindenki magabiztosabb, és fordítva is, amikor elkezd egy negatív spirál kialakulni, sokkal nehezebb.”

„Jó lépést tettünk előre az autóval a tél folyamán, mondhatnám még a tavalyi év utolsó felében is, és mindenki sokkal magabiztosabb a csapatban, sokkal nyugodtabb, és jó munkát végzünk együtt.”

Tavaly a Ferrari harmadik lett a bajnokságban, idén ezen is szeretnének változtatni.

Horner: Megtanultam, hogy ne hallgassak túl sokat arra, amit Toto mond

Releváns cikkek