Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Az Audi nyomást gyakorol Sainzra?
Fotó: Audi AG & Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Az Audi nyomást gyakorol Sainzra?

Állítólag az Audi nyomást gyakorol Carlos Sainzra, hogy meghozza végső döntést a 2025-ös szerződésével kapcsolatban.

2022-ben jelentette be az Audi, hogy motor-beszállítóként csatlakozik az F1-hez 2026-tól, amikor éltbe lépnek az új szabályozások. A Sauberrel kötöttek partnerséget, márciusban pedig úgy döntöttek, hogy 100%-ban felvásárolják a csapatot.

A csapat igazgatója Andreas Seidl lesz, aki 2022 végén távozott a McLaren csapatfőnöki pozíciójából. Az Audi szerint Seidl felügyeli majd a Forma-1-es projekt lebonyolítását, és az Audi Forma-1-es csapat arca lesz.

“Már alig várom, hogy az Audi F1-es csapatának vezérigazgatójaként egy rendkívül motivált csapattal együtt bevezessem az Audit a Forma-1-be.”- mondta még márciusban Seidl.

Jelenleg Valtteri Bottas és Guanyu Zhou a jelenlegi pilótáik, de az Audinak más elképzelései vannak a csapat felépítésével kapcsolatban.

Jelenleg Sainz áll a lista élén, de a német AMuS szerint az Audi most nyomást gyakorol a spanyolra, hogy eldöntse, csatlakozik-e csapathoz vagy sem.

Sainz 2025-ben már nem versenyezhet a Ferrarinál, ugyanis Lewis Hamiltont szerződtették a helyére, de így is nagy rá az érdeklődés a jó teljesítménye miatt.

A Szingapúrban és Ausztráliában aratott győzelme volt az két egyedüli győzelem, amelyet nem Red Bull-pilóta aratott 2022 óta.

A Mercedesnek találnia kell valakit Hamilton helyére, Sainz pedig egyértelmű választás lenne számukra, így a rajongók szemében mindössze egy “csere” zajlana le a két csapat között. A mostani pletykák szerint, már szerződést is kötött a Mercedes Sainzzal, de ez még nincs megerősítve.

A Red Bull is fontolóra veheti Sainzot, ha úgy döntenek, hogy megszabadulnak Sergio Péreztől, de a mexikói egyelőre hozza a kötelezőt, szóval, ha így folytatja, megtarthatja jövőre is a helyét.

Sainz, Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Az Aston Martin már nincs a lehetőségek között, ugyanis Fernando Alonsot nem érdekelte a Mercedes vagy a Red Bull érdeklődése és egy új, hosszú távú szerződés írt alá a csapattal. Lance Stroll pedig addig versenyez a csapatnál, amíg szeretne, révén hogy az édesapja, Lawrence Stroll a csapat tulajdonosa.

Sainz tudja, hogy a Sauberhez való csatlakozás 2025-ben – megelőzve azt, hogy a csapat 2026-ban, amikor az új szabályozás életbe lép, az Audi lesz – hosszabb távú projektet jelent.

Az Audinak más lehetőségei is vannak, ha Sainz nemet mond. Nico Hulkenberg jó döntés lehetne, ugyanis jól teljesít a Haasnál, rengeteg tapasztalata van és német.

Pierre Gasly és Esteban Ocon is zsóba jöhetnek, ugyanis ők is azok közé tartoznak, akiknek szerződése ez év végén lejár.

Az olasz sajtó szerint, a Mercedes kiválasztotta Lewis Hamilton utódját

Releváns cikkek