Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Pérez: Csak abbahagytuk az agyalást
Fotó: Fotó: Clive Mason / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Pérez: Csak abbahagytuk az agyalást

Sergio Pérez elmondta, min változtattak a tél folyamán, ami ahoz segítette, hogy ilyen jól kezdje a 2024-es szezont.

A tavalyi formájához képest Pérez idén szárnyal, abszolút hozza a kötelezőt a Red Bullál, jelenleg második a bajnokságban. Pérez így nyilatkozott a Japán Nagydj után.

„Ahogy Carlos mondaná, abbahagytuk az agyalást.” – viccelődött Pérez, utalva a Ferrari-pilóta hres rádióüzenetére a 2022-es Brit Nagydíjon, ahol a Ferrari kétségbeesetten próbálta kezeli a kialakult helyzetet.

Pérez, Red Bull
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

„Túl sokat játszottunk az autóval, és azt hiszem, most sokkal jobb alapunk van. Sokkal boldogabbak vagyunk, és a hétvégék csak mennek.”

„Azt hiszem, amikor tavaly itt voltunk, a szezonunknak abban a szakaszában voltunk, amikor semmi sem működött. Ha ilyen helyzetben vagy, akkor csak köröket és köröket futsz. Aztán a végén, az év vége felé rájöttünk, hogy nem is olyan rossz.”

„Csak hátrébb kell lépni, és nem szabad túlhajszolni a beállításokat, mert akkor elkezdesz más dolgoból leadni, és szerintem ez idén sikerült ez a hátralépés. Sokkal jobban érzem magam, sokkal boldogabb vagyok, és az önbizalmam lassan visszatér.”

Pérez abban is bízik, az RB20-ban még több lesz a következő versenyeken, a frissen beszerelt hűtési és padlófrissítések miatt.

„Azt hiszem, csak fejlődünk, jobb autónk van.” – mondta Pérez, amikor arra kérték, hasonlítsa össze a fejlesztésekkel felszerelt autót az előző három versenyhétvégével.

„Valószínűleg ezen a pályán nehezebb észrevenni a frissítést, mert ez jobban különbözik más pályáktól, úgyhogy ebből a szempontból úgy gondolom, hogy várnunk kell néhány versenyt, hogy valóban tanuljunk belőle.”

A Ferrari egykori managere szerint, Kimi Raikkönen utálja a Forma-1-et

Releváns cikkek