Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Ferrari egykori managere szerint, Kimi Raikkönen utálja a Forma-1-et
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

A Ferrari egykori managere szerint, Kimi Raikkönen utálja a Forma-1-et

A Ferrari korábbi alkalmazottja, Peter Windsor azt állítja, hogy Kimi Raikkönen egyszer azt mondta neki hogy gyűlöli a Forma-1-et.

A pilóták bajnoki diadala mellett Raikkönen három harmadik helyet és két második helyet is szerzett, miközben 21 győzelmet, 103 dobogós helyezést és 46 leggyorsabb kört könyvelhetett el, amikor 2021-ben befejezte a pályafutását.

Az egykor Ferrari, majd az Alfa Romeo versenyzője egy ideig a rajtrács egyik legjobb pilótája volt – egy igazi Forma-1-es sztár.
De Windsor szerint a finn ász valójában nem élvezte a sportot, legalábbis nem minden részét.

Windsor felidézte egy találkozását Raikkönennel David Coulthard születésnapi partiján.

“Emlékszem, hogy egy éjszakai klubba mentem – igazából DC partija volt – egy Brazil Nagydíj után egy évvel, és késői buli volt.”

“Volt egy erkély, amely a táncparkettre nézett, én pedig felmentem az erkélyre, hogy lenézzek, megnézzem, ki van ott, és mi történik, és Kimi ott volt fent.”

“A könyökét az erkélyre támasztotta, és a semmibe bámult. Mellette álltam, és mindketten csendben bámultuk ezt a jelenetet, majd hirtelen Kimi felém fordult, és azt mondta: ‘Utálom a Forma-1-et’, majd egyszerűen elsétált.”

Bizarr interakció lehetett, de ez betekintést nyújthat egy Forma-1-es pilóta elméjébe. A megélhetésért való versenyzés nyomása, párosulva a globális ikon szerepének stresszével, kétségtelenül megviselte az idő múlásával.

Erre Raikkönen már utalt a múltban, amikor azt mondta, hogy szereti a sportág versenyzői oldalát, de belefáradt a többi aspektusba.

“Imádom a versenyzést. Nem nagyon érdekel a többi, az interjúk meg minden, de nagyon szeretem azt az érzést, amit a kerék a kerék elleni versenyzés jelent. Ez az, ami hiányzott [a raliból], és ezért jöttem vissza.”

Íme az ide, 2024-es Kínai Nagydíj menetrendje

Releváns cikkek