Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Honda bajnokságot nyerne Alonsoval és az Aston Martinnal
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

A Honda bajnokságot nyerne Alonsoval és az Aston Martinnal

A Honda a 2026-os világbajnoki címet célozza meg az Aston Martinnal közösen.

A Honda bejelentette, hogy 2026-ban visszatérnek az F1-be, – miután a 2021-es szezon végén kivonultak – és úgy döntöttek, hogy az Aston Martinnal partnerségre lépnek motorbeszállítóként. A Honda Global sajtótájékoztatóján, ahol a bejelentést elhangzott, Stroll „rendkívül jelentős” pillanatnak nevezte az együttműködés kezdetét az Aston Martin számára a Forma-1-ben, és bízik benne, hogy „együtt nyerni fognak”.

A Honda Racing elnöke, Koji Watanabe azt mondta, hogy a a bajnoki cím az egyetlen céljük.

„A cél 2026-tól világbajnoknak lenni. Tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, de jó célokat kell kitűznünk ahhoz, hogy az Aston Martinnal együtt a legjobbak legyünk.”

Honda, F1
Koji Watanabe (közép) a Japán Nagydíjon – Fotó: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool

“Tehát ezért (Lawrence) Strolllal és Toshihiro Mibe-vel (a Honda vezérigazgatójával) azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy abban az évben csak a világbajnokok legyünk. A valóságban ez nem olyan egyszerű.”

Mióta Lawrence Stroll átkeresztelte a Racing Pointot Aston Martinra, a csapatnak nem sikerült futamot nyernie. Fernando Alonsóval többször is közel kerültek a győzelemhez, és 2023-ban nyolc dobogós helyezést szereztek.

Watanabe elismerte, hogy mindkét oldalon vannak még hiányosságok, amelyeket orvosolni kell, mielőtt megcélozhatják a világbajnokságot.

“Valószínűleg hiányoznak még dolgok, és el kell mondanunk egymásnak, mi kell még. Hogy az Aston Martin szemszögéből nézve, mi hiányzik a Hondából, és az is, ami hiányzik az Aston Martinból. Ez egy őszinte társalgás, hogy együtt egy csúcskategóriás csapattá váljunk.”

Fernando Alonso nagyon szívesen dolgozna újra együtt a Hondával

Releváns cikkek