Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Pérez: Japán bebizonyította, hogy mennyire magabiztos vagyok
Fotó: Jared C. Tilton / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Pérez: Japán bebizonyította, hogy mennyire magabiztos vagyok

Sergio Pérez magabiztosnak érzi magát a hétvégi Kínai Nagydíj előtt.

Sergio Perez úgy véli, a Japán Nagydíjon nyújtott teljesítménye rávilágít arra, hogy mennyire magabiztosnak érzi magát a Red Bull idei autójával.

Perez erős hétvégét zárt Suzukában, a kvalifikáción egy tizeden belülre került Max Verstappenhez képest. Ezt egy stabil versenyzéssel támasztotta alá, így négy futam alatt harmadszor is a második helyen végzett.

Fontos hétvége volt ez Perez számára, aki a tavalyi év végén egy szerencsétlen futamot élt át Japánban.

Mivel Daniel Ricciardo formája nem túl jó, Perez széles körben esélyesnek számít arra, hogy újabb egy évet biztosítson a Red Bullnál.

A kínai hétvégére előretekintve Pérez izgatottan várja a kihívást, hogy a Red Bull pilótájaként először versenyezhet Sanghajban.

“Izgalmas újra Kínába menni, úgy érzem, nagyon-nagyon régen voltunk utoljára itt. Még soha nem vezettem Red Bull-lal ezen a pályán, szóval jó móka lesz.”

“Ez egy kihívásokkal teli pálya, de azt hiszem, megmutattuk, hogy az RB20-assal a legtöbb helyen versenyképes autónk van. Japán igazán bebizonyította számomra, hogy mennyire magabiztos vagyok ezzel az autóval, és milyen teljesítményt tudok kihozni belőle, olyan helyeken, ahol az előző szezonban küszködtem. A héten visszatértem Milton Keynes-be, ahol keményen dolgoztam a csapattal, hogy felkészüljek a következő néhány hetes versenyre.”

“A felkészülés nagyon fontos egy sprint hétvégén, mivel nagyon kevés időt tölthetünk az autóval.

“Az új formátumot nehéz lesz mindenkinek elsajátítani, de mindannyian ugyanabban a helyzetben vagyunk, a célom az, hogy minél közelebb kerüljek a maximális pontszámhoz a hétvégén.”

Sanghaj egyike azon kevés pályáknak a Forma-1-es naptárban, ahol Verstappen még nem tudott nyerni pályafutása során.

A sprintformátum visszatérésével Verstappen arra számít, hogy kihívás lesz.

“Nagyszerű volt hazahozni a győzelmet Szuzukában, és jó volt még egy kis időt tölteni Japánban a családdal és a barátokkal” – tette hozzá.

“Már nagyon várjuk Kínát, hiszen kihívás vár ránk, különösen, hogy ez egy sprint hétvége lesz. Mivel 2019 óta nem versenyeztünk ezen a pályán, és mivel csak egy edzésünk van, minden arról fog szólni, hogy a lehető legjobban beállítsuk az autót, és hogy a lehető legjobban gazdálkodjunk a gumikkal.”

“Ez a plusz elem több izgalmat teremt a rajongók számára, ami jó, és a csapat keményen dolgozott a felkészülésen. Ez egy nagyszerű versenypálya Kínában, és egyedi vonalvezetéssel rendelkezik, a trükkösebb kanyarok és a hosszú egyenesek sok lehetőséget kínálnak az előzésre.”

“Mindig is szerettem ezen a pályán vezetni, így kíváncsian várjuk, mit hoz a hétvége.”

Pérez: Csak abbahagytuk az agyalást

Releváns cikkek