Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Zhou: Csodálatos nap volt!
Fotó: Stake F1 Team
Formula 1

Zhou: Csodálatos nap volt!

Zhou Guanyu és Valtteri Bottas is bejutott a legjobb 10 közé a pénteki sprintkvalifikáción, mindketten remek hangulatban nyilatkoztak.

„Nyilvánvalóan nagyszerű érzés.” – mondta Zhou. „Bizonyos értelemben úgy gondolom, hogy ha száraz körülmények lettek volna, valószínűleg több esélyünk lett volna, de a kör összejött.”

„Végig küzdöttem a tapadással. De elégedettek vagyok, a szurkolók szenzációsak voltak, ez egy csodálatos nap volt itthon.”

Zhou Guanyu, Stake F1 Kick Sauber
Fotó: Stake F1 Team

„Lépésről lépésre haladunk.” – mondta arra a kérdésre, hogy úgy gondolja, képes lesz-e javítani a sprinten olyan helykre, ahol pontokat is osztanak. „Az első lépés az, hogy megpróbálunk a legjobb 10-be maradni, aztán bármi megtörténhet a sprinten.”

“Mindent beleadunk a célig. Ismerem a srácokat, akikkel versenyzünk, valószínűleg egy kicsit nagyobb potenciál van bennük a hosszú távú tempóban, mint nekünk, de még mindig bármi megtörténhet, ezért nagyon várom a holapot.”

Valtteri Bottas volt a legutóbbi versenyző, aki megszerezte a rajtelsőséget Sanghajban, amikor a Forma-1 még 2019-ben itt versenyzett. A finn dicsérte csapattársát és csapatát is, amikor sprintidőmérőről kérdezték.

„Örülök az egész csapatnak, jó látni mindkét autót a top 10-ben vegyes körülmények között is, ami nem volt egyszerű, és főleg Zhounak. Nagyon boldog vagyok, és örülök, hogy be tudott kerülni a legjobb 10 közé. Ez fantasztikus érzés neki és az összes kínai szurkolónak.”

large 2024 Chinese Grand Prix Thursday | Rajtvonal Magazin
Fotó: Stake F1 Team

„Fogalmam sincs a versenytempónkról. Az 1. edzés óta nagyon sokat javult a pálya. Szóval nehéz megjósolni. De legalább egy körön nem tűnik túl rossznak, és bármilyen körülmények között voltunk jól mentünk, szóval ez ígéretes a hétvége hátralévő részére nézve.”

Ez lehet az oka a kínai pálya kigyulladásának

Releváns cikkek