Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Rosberg keményen leszólta Hamiltont, miután a hétszeres bajnok még mindig kifogásokat keres az eredményeire
Fotó: Alastair Staley/FIA Formula E
Formula 1

Rosberg keményen leszólta Hamiltont, miután a hétszeres bajnok még mindig kifogásokat keres az eredményeire

Nico Rosberg kritizálta korábbi riválisát, Lewis Hamiltont, amiért kifogásokat keres a pocsék kvalifikáció után.

Nico Rosberg azt állította, hogy Lewis Hamilton kifogásokat keres a 2024-es szezon eddigi gyenge kvalifikációs eredményeire.

A hétszeres világbajnok Hamilton csak a 18. helyre tudta kvalifikálni magát a vasárnapi Kínai Nagydíjra a borzalmasnak bizonyuló sanghaji időmérőn.

Hamilton elmondta, hogy masszív változtatásokat hajtott végre autója beállításain, miután a szombat délelőtti sprintfutamban ragyogó futamot teljesített, és a Red Bull-os Max Verstappen mögött a második helyen végzett.

A korábbi címvédő és Mercedes-csapattárs Rosberg azonban kritikusan nyilatkozott Hamiltonnal szemben, miután elszenvedte legújabb kvalifikációs vereségét George Russell ellen.

“George többnyire Lewis előtt volt. Most 4-1-re [vezet] a kvalifikáción” – mondta a 2016-os világbajnok a Sky F1-es közvetítése során a kvalifikációról.

“Lewis hajlamos azt mondani, hogy ‘igen, de különböző beállításaink vannak, és ekkora különbség van az autónk között’. Ez az ő kifogása idén eddig. Minden alkalommal, amikor ezt mondja, George azt mondja: ‘Amikor legutóbb ellenőriztem, az autók eléggé hasonlóak’.”

“Már megint elment, ezért. Szóval ez érdekes.”

Hamilton a Q1 utolsó körén hibázott, amikor a hajtűkanyarban elakadt, ami körülbelül hat tizedmásodpercébe került.

Rosberg szerint a hiba elkerülhetőnek kellene lennie egy Hamilton kaliberű pilóta számára.

“Ez fájdalmas. Ez komolyan fájdalmas. A 18. pozíció Lewisnak. Tudod, hogy a szél hátulról jön. Addig remek köre volt. Tényleg felesleges volt ennyire feszegetni a határt. Egy hétszeres világbajnoktól ez olyan hiba, amit el lehetett volna kerülni!”

“Túlságosan elöl volt a fékegyensúlya. Legalább négy tizedet veszített abban a pillanatban, amivel könnyen továbbjuthatott volna. Könnyen. Ez katasztrófa.”

Ez lehet az oka a kínai pálya kigyulladásának

Releváns cikkek