Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
“B*ssza meg”- Ricciardo tajtékzott Stroll hárítása után
Fotók: Aston Martin F1 Team & Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

“B*ssza meg”- Ricciardo tajtékzott Stroll hárítása után

Stroll és Ricciardo még az első biztonsági autós fázis alatt ütközött össze, az ausztrál elmondta, mit gondol az esetről.

A biztonsági autó épp visszament a boxutcba, hogy újraindulhasson a verseny. Verstappen vezette a sort, és lelassította a mezőnyt, hogy felkészülhessen az újraindításra. Lance Stroll ekkor öklelte fel az előtte haladó Daniel Ricciardót.

Az ütközés után súlyosan megsérült Ricciardo autójának a padlólemeze, és röviddel ezután ki is állt a versenyből. Strollt 10 másodperces időbüntetéssel sújtották az ütközés előidézése miatt, végül a 15. helyen végzett.

Stroll rögtön Ricciardóra hárította a felelősséget, és a csapatrádióban így fogalmazott: “Az az idióta satufékezett!”

Ricciardo is nyilatkozott a baleset után, elmondása szerint Stroll mondataitól “felforrt a vére.”

„Kezdtem megnyugodni, aztán elmondták, mit gondol Lance az esetről. Úgy tűnik, idióta vagyok, és ez az én hibám. Ettől felforrt a vérem, mert ez a baleset tiszta, mint a nap, ráadásul a biztonsági autó mögött történt.”

Ricciardo
Fotó: Lintao Zhang / Getty Images / Red Bull Content Pool

“Az egyetlen dolog, amit tenned kell, az az, hogy figyeld az előtted haladó autót. Nem tudjuk megjósolni, mit fog tenni a legelső autó. A verseny nem kezdődik el az biztonsági autós vonalig.”

“Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ne mondjam azt, amit akarnék, de b*ssza meg. És még kedves vagyok! De ha ő így gondolja…”

Ricciardo reméli, hogy Stroll vállalni fogja a felelősséget, amikor visszanézi a balesetet.

„Nem leszek keményebb, mert talán egy óra múlva, amikor meglátja, már vállalnni fogja a felelősséget. De ha nem, akkor nem tudok rajta segíteni.”

“Ez nagyon elkeserítő. Nyilván előfordulnak versenybalesetek, de egy biztonsági autó mögött ennek soha nem szabadna megtörténnie. Amitől felforrt a vérem, az az, hogy néztem a fedélzeti kameráját, hogy az ő szemszögéből lássam, és amint elkezdünk fékezni, láthatod, hogy a sisakja jobbra fordul, és a 14-es kanyar csúcsát nézi, még csak nem is engem. Aztán amikor visszanéz, már a hátamban van.”

“Nem tudom, mit csinál, hol van a esze, de csak annyit kell tennie, hogy figyel rám ebben a helyzetben. Lássuk, mit mond a médiában, ha rám fogja, akkor többet is mondok majd…”

Rosberg keményen leszólta Hamiltont, miután a hétszeres bajnok még mindig kifogásokat keres az eredményeire

Releváns cikkek