Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Carlos Sainz reagált Charles Leclerc első körös védekezésére
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Carlos Sainz reagált Charles Leclerc első körös védekezésére

Továbbra is feszült a hangulat a Ferrarinál, miután Charles Leclerc agresszíven védekezett az első körben Carlos Sainz ellen, a Kínai Nagydíjon.

A két ferraris a sanghaji nyitó kanyarok sorozatán keresztül veszített George Russellel és Nico Hulkenberggel szemben.

Úgy tűnt, hogy Leclerc leszorította Sainzot a pályáról, bosszút állva a páros heves csatájáért a sprintversenyen.

A nyitó kör eseményeire reflektálva Sainz úgy érezte, egyértelmű, hogy Leclerc védekezése mindkettejüknek döntő pályapozíciójába került.

“Inkább nem kommentálom – mondta Sainz a Sky Sports-nak.

“Nyilvánvalóan elég egyértelmű, hogy mindkettőnknek két pozícióba került, így egyikünknek sem segített. Tekintve, hogy milyen volt a mai tempónk, az 5. helynél jobb helyezés lehetetlen volt. Rosszul rajtoltunk azzal a helyzettel ott az egyes és kettes kanyarban, ami mindkét autónak két pozícióba került, onnantól kezdve csak felzárkóztunk.”

“Nagyon korán a bokszba kellett mennünk a kemény gumik miatt, aztán a 18. körtől kezdve egykiállásosra váltottunk, valami ilyesmi, és csak mentünk az örökkévalóságig a kemény gumikon, amin soha nem mentünk volna sokkal előrébb.”

“Legalább megmentettük az 5. helyet, ami az autó hétvégi tempóját és a döntéseinket, a rajtnál kialakult helyzetet figyelembe véve a maximum volt, amit elérhettünk.”

Az incidensről Leclerc úgy érezte, hogy tipikus eéső körös verseny volt.

“A rajt volt az oka. Mindig nehéz a gumikkal. Ez már csak így megy” – magyarázta.

Csalódást keltő nap volt ez a Ferrari számára annak fényében, hogy a McLarenes Lando Norristól jócskán kikapott.

Sainz bízik abban, hogy a Ferrari várva várt jelentős frissítése megadja nekik azt a tempót, amire szükségük van az előrelépéshez.

“Azt hiszem, a McLaren egyszerűen erősebb volt ezen a hétvégén” – tette hozzá Sainz.

“Igazából nincs mit kommentálni azon kívül, hogy egyszerűen minden körülmények között, a kvalifikáción és a versenyen is gyorsabbak voltak.”

“Szerintem lesznek pályák, ahol mi vagyunk erősebbek, lesznek pályák, ahol a McLaren erősebb, csak pályáról pályára kell haladnunk, és várnunk kell arra a híres frissítésre, ami remélhetőleg nagyobb teljesítményt ad majd nekünk” – zárta a spanyol.

“B*ssza meg”- Ricciardo tajtékzott Stroll hárítása után

Releváns cikkek