Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Hamilton: Soha életemben nem volt ennyire alulkormányzott az autó
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton: Soha életemben nem volt ennyire alulkormányzott az autó

Lewis Hamilton tovább panaszkodott az autójáról a Kínai Nagydíj után, örül, hogy egyáltalán pontot szerzett a versenyen.

Hullámvölgyes hétvégéje volt a brit pilótának. Szombat reggel második lett a sprinten, három órával később pedig már a Q1-ben kiesett az időmérőn. Vasárnap a 18. helyről indulhatott, de egészen a 9. helyig fel tudta hozni az autóját. A szép felzárkózás után Hamilton mégsem boldog, továbbra sem érzi jónak az autót.

„Hálás vagyok, hogy egyáltalán pontokat szereztem. Őszintén szólva nem számítottam sokkal többre ezen a hétvégén.”- mondta a Mercedes-pilóta.

Hamilton
Fotó: Mercedes AMG Petronas

„Remélhetőleg lesz néhány előrelépésünk a következő versenyen. Addig a jövő héten visszatérünk a gyárba, próbáljuk meg kicsit jobban felkészíteni az autót Miamira, és az remélhetőleg egy jobb hétvége lesz.”

„Az elején azt hittem, hogy összeértem valakivel, mert még soha életemben nem volt ennyire alulkormányzott az autó, ezért kis sebességgel fordultam, és csak vártam, vártam, vártam, vártam. Azt hittem, hogy megsérültem valahol, mint mások, mert egyszer mindenhol törmelék volt.”

Hamiltont arra kérték, hogy foglalja össze az idei szezonkezdését, majd így fogalmazott: „Ez az eddigi legrosszabb, ahogy mondtam Ausztráliában, de nyilván volt egy második helyünk a sprintben. Néhány jobb döntéssel a beállításokkal kapcsolatban ott tartanánk, ahol George, de nekünk csak tovább kell küzdenünk.”

Russell eközben elismerte, hogy a Kínai Nagydíjon nem volt több lehetőség a Mercedes számára, és megragadtak a Red Bullok, a Ferrari és Norris mögött.

„A nyolcadik helyről indulni és néhány helyet javítani. Ez votl, amit reméltünk, látva tempónkat. Úgy gondolom, hogy az eredményem elég reális.”

Mercedes, Russell
Fotó: Mercedes AMG Petronas

„Amit láttunk, azt tudjuk, hogy van tennivalónk. Jó volt a Sprint ezen a hétvégén, két nagyon eltérő beállítás volt az autón, pénteken és szombaton reggel, illetve szombat délután és ma. Van sok minden, amiből építkezni lehet.”

„Szerintem mindenkinek jól esett, hogy lehetősége volt kipróbálni valamit a kétfajta verseny között. Úgy gondolom, hogy mindkét futamon megérdemelt helyen végeztünk.”

A Mercedes jelenleg a negyedik legjobb konstruktőrként távozik Kínából, ami sovány vigasz a tavalyi második helyükhöz képest. Előttük a McLaren, mögöttük az Aston Martin áll a bajnokságban.

Norris: A 24 futamos versenynaptár nem egészséges és nem fenntartható

Releváns cikkek