Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Zhou: Rendkívül büszke vagyok és ez nagyon megtisztelő
Fotó: Stake F1 Team Kick Sauber
Formula 1

Zhou: Rendkívül büszke vagyok és ez nagyon megtisztelő

Pontot ugyan nem szerzett a versenyen, de így is életre szóló pillanat volt a Kínai Nagydíj Zhou Guanyu számára.

Annak ellenére, hogy Zhou a harmadik szezonját tölti az F1-ben, ez volt az első lehetősége, hogy hazai pályán versenyezzen.

Szombaton még pontokkal is megajándékozta a szurkolókat, miután kilencedikként intették le a sprintfutamon. Vasárnap azonban nem volt ilyen jó sora, csak a 14. lett, ami azonban nem állította meg a szurkolókat abban, hogy egészen a verseny végéig éltesség a hazai hősüket.

Zhout a verseny után elkapták az érzelmek, a rajtrácson állva elsírta magát a szurkolókat látva.

„Szeretnék összpontosítani, és úgy kezelni ezt, mint egy normál versenyhétvégét, de amikor látod a tömeget péntektől kezdve, mindenki a tribünre zsúfolva, és valahányszor kijössz a garázsból, mindannyian szurkolnak…”

„Rendkívül büszke vagyok és hatalmas megtiszteltetés, hogy 20 év után az első kínai pilóta lehetek, aki részt vehet a Kínai Nagydíjon. Természetesen érzelmi szempontból ez egy nagyon különleges pillanat volt számomra.”

Zhou, Stake
Fotó: Stake F1 Team Kick Sauber

„Úgy gondolom, jól sikerült az utolsó két etap, a boxkiállásos csapat is jól teljesített. Három kiállás volt, és ebből kettő vagy három többnyire tiszta volt, szóval ez nagyon jó előrelépés, és visszatérünk a harcba.”- zárta a mondanivalóját Zhou.

Ami csapattársát illeti, Valtteri Bottas nagy szerepet játszott a verseny kimenetelének eldöntésében, de nem úgy, ahogyan akarta volna. A 11. helyen versenyett, mikor egyszer csak a semmiből félre kellett állnia, és nem tudta folytatni a versenyt

Az autója sebességben állt le, és mivel nem tudták mozgatni, darut kellett hívni, ezért beküldték a biztonsági autót, ami ez nagyban befolyásolta a verseny kimenetelét.

“Nagyon hirtelen történt, egyszerűen csak elvesztette, az autót, és a motor leállt, és az egész autó leállt.” – mondta Bottas.

„Még nem tudom, mi okozta, de ki kell vizsgálni. Ez nagyon kiábrándító, mert úgy tűnt, ma pontokért küzdöttünk. Jónak éreztem a tempót, ott harcoltam Hülkenberggel, aki pontszerző volt, de ja, ez van, nem sokat tehetek.”

Hamilton: Soha életemben nem volt ennyire alulkormányzott az autó

Releváns cikkek