Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Ferrari bejelentette, hogy a Hewlett-Packard lesz az új névadó szponzora
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

A Ferrari bejelentette, hogy a Hewlett-Packard lesz az új névadó szponzora

A jövő heti Miami Nagydíjon 2021 óta először lesz névadó szponzora a Ferrarinak.

A csapat bejelentette, hogy megállapodást kötött a Hewlett-Packard technológiai márkával, amelynek értelmében hivatalosan Scuderia Ferrari HP néven fognak versenyezni.

A Ferrari korábban bejelentette, hogy egy különleges, a kék árnyalatait tartalmazó örökségi festést fog használni. A hatvanas években a Ferrari autói rövid ideig kék-fehér színösszeállításban versenyeztek, amely történetesen nagyban megegyezik a HP vállalati színeivel.

A csapat rendereléseket adott ki, amelyeken látható, hogy a HP márkajelzése hogyan kerül majd az autókra és a versenyzők overálljaira. A logó megjelenik majd azon az autón is, amellyel a csapat ifjú versenyzője, Maya Weug versenyez az F1 Academy sorozatban, amely a Miami Nagydíj kísérőprogramjának részét képezi.

Scuderia Ferrari, Hewlett-Packard
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

A megállapodás értelmében a Ferrari a HP technológiáját fogja használni, beleértve a PC-ket és más eszközöket, konferenciakészülékeket és nyomtatókat.

A Ferrari utolsó címszponzora a dohánygyártó Philip Morris International volt, amely a csapatot a Mission Winnow kezdeményezésének népszerűsítésére használta 2021-ben azokon a helyszíneken, ahol ez megengedett volt.

A HP korábban már szponzorált Forma-1-es csapatot, amikor 2003 és 2005 között a Williamsszel társult.

Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója szerint a HP ideális partner, mert ugyanazokat az értékeket vallja, mint a csapat.

“Alapítónk átadta nekünk a folyamatos fejlődésre való törekvését. Ebből fakad a törekvésünk az innovációra a közúton és a pályán, valamint a fenntartható jövő iránti elkötelezettségünk, a szén-dioxid-semlegességtől a fiatalabb generáció oktatásáig” – mondta.

“Alig várjuk, hogy megkezdjük együttműködésünket, és együtt nézzünk szembe az új lehetőségekkel és kihívásokkal.”

A csapat versenyzői lehetőséget kapnak arra, hogy a jövő héten vasárnap megrendezésre kerülő Miami Nagydíj rajtja előtt egy tiszteletkört tegyenek.

Sainz menedzsere szerint “a legjobb lehetőségek még nyitva állnak”

Releváns cikkek