Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Ezt a rekordot döntheti meg Verstappen Miamiban
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool & Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Ezt a rekordot döntheti meg Verstappen Miamiban

Rekordot rekordra halmoz Verstappen az utóbbi években, íme egy újabb Hamilton csúcs, amit elvehet tőle a Red Bull-pilóta.

Kína Covid-19 járvány miatti öt évre való kihagyása azt jelenteti, hogy Verstappen a hétvégét megelőzően csak háromszor versenyzett ott a Red Bullnál, és kétszer a Toro Rossonál. Legjobb eredménye egy harmadik hely volt 2017-ben, amikor a 16. helyről indult a rajtrácson. Múlt hétvégén duplázott, megnyerte a sprintversenyt és a nagydíjat is.

Így Szingapúr csak olyan helyszín, ahol Verstappen még nem nyert. Legjobb eredménye ott a második 2018-ban.

Verstappennek ez volt pályafutása 58. győzelme, amelyből 53-at a 2019-es Kínai Nagydíj és az múlt hétvégi Kínai Nagydíj között nyert meg. Ez azt jelenti, hogy a holland pilóta az ezidő alatt megrendezett versenyek – 106 futam – 50%-át megnyerte, ami kivételes teljesítménynek számít.

Ezáltal más pilóták sokkal kevesebbszer tudtak nyerni. Legfőképp Lewis Hamilton, aki már harmadik éve szenved egy versenyképtelen Mercedesben. A múlt hétvége volt zsinórban az 50. nagydíj, amit nem tudott megnyerni. 2021 végéig nem volt olyan a karrierje alatt, hogy ez a szám 10 fölé menjen.

Vertsappen, Hamilton
Fotó: Lars Baron / Getty Images / Red Bull Content Pool

Amikor Verstappen 2015 elején debütált, Hamilton az összes versenyének 22,3%-át nyerte meg. Az egyéni csúcsa 36,3% volt, az utolsó győzelmekor pedig 35,8% volt.

Azóta Hamilton győzelmi aránya szabadesésben van, Verstappen eközben 2022-ben és tavaly is megdöntötte az egy szezonban elért legtöbb győzelem rekordját. Míg Hamilton győzelmi aránya mostanra 30,3%-ra esett vissza, Verstappen 30,5%-on áll.

Még ha Verstappennek nem is sikerül nyernie Miamiban, továbbra is fennáll annak a valószínűsége, hogy a szezon egy pontján megelőzi Hamilton egyéni rekordját.

Míg a Red Bull dominál, a Mercedes csak a mezőny negyedik vagy ötödik leggyorsabb autója. Vasárnap Hamilton négy versenyen belül harmadszor végzett a kilencedik helyen, az előző három kilencedik helyezése 94 nagydíjjal ezelőtt volt.

Az első Red Bull-korszak 2010 és 2013 között

Releváns cikkek