Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Nico Rosberg elárulta, hogy a 2016-os baleset kárát neki és Lewis Hamiltonnak kellett állnia
Fotó: Zak Mauger / FIA Formula E
Formula 1

Nico Rosberg elárulta, hogy a 2016-os baleset kárát neki és Lewis Hamiltonnak kellett állnia

Nico Rosberg elárulta, hogy neki és Lewis Hamiltonnak szerződés szerint ki kellett fizetnie a baleseti károkat – amikor egymásnak ütköztek még 2016-ban.

Nico Rosberg elárulta, hogy 360 ezer fontnyi, vagyis körülbelül 160 millió forintnyi baleseti kárt kellett kifizetnie, miután összeütköztek, amikor még együtt voltak csapattársak a Mercedesznél.

Rosbergnek és Hamiltonnak 2014 és 2016 között három dominás év jutott, ahol többször is ádáz címvédés folyt a két versenyző között de a legnagyobb dráma a 2016-os Spanyol Nagydíj rajtjánál történt.

A páros összeütközött egymással, miközben a 4-es kanyarhoz érve a vezetésért civakodtak, ami mindkét Mercedes autóját kitörölte a versenyből, és ezt követően Max Verstappen számára megnyitotta az utat, hogy hihetetlen győzelmet arasson a Red Bull-os debütálásakor.

Rosberg szerint a szerződés alapján ő és Hamilton köteles volt állni a javítási számlát a kettejük közötti balesetért.

Mercedes, Lewis Hamilton, Nico Rosberg
A két Mercedes az élen, miután a 2015-ös Osztrák Nagydíjon ütközött egymással Kimi Raikkönen és Fernando Alonso – Fotó: Mercedes AMG Petronas

„Mivel Lewis és én ütköztünk, végül a csapat ránk kényszerítette a kár megtérítését” – mondta Rosberg a Business of Sport podcastben, aki 2016-ban Hamilton előtt szerezte meg a világbajnoki címet.

“Alá kellett írnunk egy szerződést, hogy mostantól kezdve, ha ütközünk, mindegy, kinek a hibája, mi fizetjük a károkat. Emlékszem, mennyit kellett fizetnem, 360 ezer font volt, amit az egyik balesetért fizettem. Ez nagyon fájdalmas volt.”

“[Ezentúl] mindenképpen ügyeltünk arra, hogy ezután ne karambolozzunk.”

Nem ez volt az első eset, hogy Rosberg kénytelen volt a saját pénzétől megválni, hogy kifizesse a baleseti károkat.

A német felidézte, hogy a Williams tesztpilótájaként eltöltött időszakában az egyik fizetését egy 2005-ös GP2-es baleset utáni javítások kifizetésére fordította.

„Amint a 80 000 font [35 millió Ft] megérkezett a számlámra, rögtön vissza is ment, mert apám hitelt vett fel, hogy kifizesse a baleseti káromat a Forma-2-ben [GP2] akkoriban” – magyarázta.

“Összetörtem az autómat, az első szárnyam és az eleje tönkrement – és ez 80 000 fontba került.”

“A cél az volt, hogy ne ő finanszírozza a versenyzésemet. Tényleg megpróbáltuk az egészet szponzorokon keresztül finanszírozni. De nem volt benne a nagy baleset. Így a nagy balesetre banki kölcsönt kellett felvennem.”

“Így az első fizetés először arra ment el, hogy ezt fedezzük.”

Retro: 2005 – Az a botrányos Amerikai Nagydíj

Releváns cikkek