Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Alonso szerint Stroll néha többet segít a csapatnak, mint ő
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso szerint Stroll néha többet segít a csapatnak, mint ő

Fernando Alonso szerint Lance Stroll visszajelzései különösen fontosak a csapat számára, mivel a spanyol kijelentette, hogy csapattársa sokkal érzékenyebb az autóval kapcsolatos dolgokra, mint ő.

Alonso és Stroll most már a második szezonban járnak csapattársakként, és úgy tűnik, ez a jövőben is folytatódni fog, mivel Alonso a közelmúltban új, többéves szerződést írt alá, amellyel 2026 végéig biztosan a csapatnál marad.

Míg úgy tűnik, hogy a kétszeres világbajnok az Aston Martin húzóereje, Alonso azt mondja, hogy ő és Stroll is nagyban segítik az autó fejlesztési folyamatát, a kanadai pedig különösen fontos ebben a folyamatban.

Arra a kérdésre a Kínai Nagydíj hétvégéjén, hogy fejlődik-e a csapat, Alonso így válaszolt: „Nem hiszem. De úgy gondolom, hogy Lance és én is próbálunk segíteni a csapatnak, amennyire csak tudunk.”

Stroll Alonso
Fotó: Aston Marint F1 Team

„Azt hiszem, bizonyos körülmények között különböző vezetési stílusunk van. Különbözően érezzük az autót. Szerintem Lance sokkal érzékenyebb a dolgokra, mint én, ami szerintem nagyon fontos a csapat számára.”

„Úgy gondolom, hogy az elemzés, amelyet Lance mutathat, kulcsfontosságú számunkra és az autó fejlesztése szempontjából. Én néha egy kicsit kevésbé vagyok érzékeny a dolgokra, és ez nem jó.”

„Mindketten próbálunk segíteni a csapatnak, amennyire csak tudunk, és úgy gondolom, hogy az autó fejlesztésének iránya és a hétvégi beállítások véglegesítése pontosan ugyanaz. Ugyanarra a következtetésre jutunk, és talán más módon, és szerintem ez a két különböző stílus csak jó dolog az Aston Martinnak.”

„Ahhoz, hogy elérjem az autóban rejlő lehetőségek 100 százalékát, nem tudom nélkülözni a csapattársam segítségét a beállítási vagy egyensúlyi problémákkal kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy sokféle módon profitálunk egymásból, és ez jó dolog.”

Ezt a rekordot döntheti meg Verstappen Miamiban

Releváns cikkek