Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Hülkenberg lesz az Audi első F1-es pilótája 2026-ra
Fotó: Simon Gallowa / LAT Images / Haas F1 Team
Formula 1

Hülkenberg lesz az Audi első F1-es pilótája 2026-ra

Nico Hülkenberg a 2024-es szezon végén elhagyja a Haas alakulatát, és többéves szerződéssel csatlakozik a Sauberhez.

A több mint 200 nagydíjat megjárt veteránt az Audi Forma-1-es csapatának első pilótájaként igazolták le, amely 2026-ban készül a bajnokságba való bekapcsolódásra.

Hulkenberg azt mondta, hogy a kilátás, hogy 2026-ra az Audi gyári csapatához csatlakozik, valami nagyon különleges helyzet.

“Amikor egy német gyártó ilyen elszántsággal lép be a Forma-1-be, az egyedülálló lehetőség” – mondta Hulkenberg.

“Egy ilyen autómárka gyári csapatát képviselni egy Németországban gyártott erőforrással, nagy megtiszteltetés számomra.”

Az Audi akkor debütál a világbajnokságban, amikor a következő szezon végén átnevezi a Sauber nevet. Hulkenberg újra összeáll Andreas Seidl-lel, a Sauber vezérigazgatójával, aki a Porsche hosszútávú világbajnokság csapatát vezette, amikor Hulkenberg 2015-ben megnyerte velük a Le Mans-i 24 órás versenyt.

Seidl elmondta, hogy kölcsönös érdeklődés volt az Audi és Hülkenberg között, mivel az Audi sportba való belépésének előkészületei felgyorsultak.

“Nico erős személyiség, és az ő hozzájárulása szakmai és személyes szinten is segít majd nekünk abban, hogy előrelépjünk mind az autó fejlesztésében, mind a csapat felépítésében” – mondta Seidl.

Hülkenberg a tavalyi szezon elején csatlakozott a Haashoz, és három év után tért vissza a sportba, miután három évig nem vezetett teljes munkaidőben.

Jelenleg négy ponttal a áll 13. helyen pilóták bajnokságában, miután a szezon első öt nagydíján három top 10-es helyezést ért el.

Ayao Komatsu, a Haas csapatfőnöke köszönetét fejezte ki Hülkenbergnek az elmúlt két évben csapatának nyújtott hozzájárulásáért.

“Nagyszerű csapatjátékos volt, és olyasvalaki, akivel nagyon élvezzük a közös munkát” – mondta Komatsu.

“Tapasztalatai és visszajelzései felbecsülhetetlen értékűnek bizonyultak számunkra az általános teljesítményünk javításában – ez egyértelműen megmutatkozott mind a kvalifikációs, mind a versenyeken nyújtott teljesítményében a VF-24-es autóval az idei szezonban. Még sok verseny van hátra idén, így alig várjuk, hogy a 2024-es szezon hátralévő részében továbbra is profitálhassunk a közreműködéséből””

Hülkenberg 13 szezon alatt 208 nagydíjon indult a Forma-1-ben, mióta 2010-ben a GP2 regnáló bajnokaként csatlakozott a mezőnyhöz.
Nemrég Kínában 208. nagydíjrajtjával beállította Andrea de Cesaris rekordját a legtöbb győzelem nélküli nagydíjrajtot tekintve.

Zhou: Rendkívül büszke vagyok és ez nagyon megtisztelő

Releváns cikkek