Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Norris: Talán soha se lesz többet az F1-ben olyan versenyző, mint Alonso
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Norris: Talán soha se lesz többet az F1-ben olyan versenyző, mint Alonso

Lando Norris úgy véli, a Forma-1-ben talán soha többé nem lesz olyan hosszútávon és ennyire sikeres versenyzője, mint Fernando Alonso, vagy ha lesz is ismétlés, az rendkívül ritka lesz.

Alonso nemrég hosszabbított szerződést az Aston Martinnal, ami azt jelenti, hogy legalább a 2026 végéig versenyezhet, addigra pedig 45 éves lesz.

Ezzel ő lenne a legidősebb versenyző Graham Hill óta.

Alonso már most is tartja a valaha indult legtöbb nagydíjfutam rekordját, és a 2024-es katari futamon megdönti a 400 nagydíjas rekordot.

A spanyol 23 éve debütált a Forma-1-ben, jövőre lesz első világbajnoki címének 20. évfordulója, míg legutóbbi világbajnoki címét a Toyota színeiben szerezte a 2018-2019-es Endurance-világbajnokságban.

A McLaren pilótáját, Norrist a Kínai Nagydíjon kérdezték Alonso hosszú életéről. Miközben arra a kérdésre is válaszolt, hogy szeretne-e még ilyen sokáig versenyezni.

“Jobb, ha vigyázok, mit mondok. Szerintem nagy odaadás kell hozzá – nem hiszem, hogy bárki is azt gondolná, hogy Fernandóból ez bármiben is hiányzik.”

“Ezt mutatja meg mindenben, amit az életben tesz. Akár a pályán, akár a pályán kívül, akár más sportágakban, akár bármiben. Szóval attól függ, hogy mit akarsz csinálni. Mindenki más és más. Ritkán látni, hogy valaki ilyen hosszú időre elkötelezi magát bármilyen sportágban.”

“Valószínűleg ő az egyik legidősebb srác, aki a világ bármelyik sportágában a csúcson versenyez, és azt hiszem, hogy ezt olyan szinten csinálni, ahogyan ő tette és teszi, valószínűleg soha többé nem fogsz ilyet látni a Forma-1-ben.”

“Ha mégis, akkor is rendkívül ritka lesz. Nagyon-nagyon tisztelem az ilyesmit. Fogalmam sincs, hogy 20 év múlva akarom-e majd csinálni, ha még mindig erős leszek. De szeretem, ahol most vagyok, és ha továbbra is csinálok ilyesmit, igen, majd meglátjuk.”

Norris mellett a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc és az Alpine-os Esteban Ocon is hasonlóan bizonytalan volt azzal kapcsolatban, hogy ideális esetben meddig képzelik el a Forma-1-es pályafutásukat.

Ocon szerint Alonso rekordja minden sportoló vagy autóversenyző számára álomkarriert jelent.

“Nem tudom, hogy az ő korában még versenyeznék-e, de tényleg, az ő elhivatottsága mindannyiunk számára példaértékű.”

Leclerc elmondta, hogy nehéz elképzelnie, hogy 15 vagy 18 év múlva még mindig a Forma-1-ben versenyezzen., de azt is elárulta, hogy mindenképpen szemezget egy konkrét új kihívással karrierje végén.

“Szeretnék még sok évig versenyezni. Szeretnék más dolgokat is megtapasztalni, például Le Mans-t – az mindenképpen egy olyan hely, ahol egy nap el tudom képzelni magamat versenyzőként.”

“Úgy értem, amíg teljesen motivált vagyok, addig versenyezni fogok. És szeretem, amit csinálok, szóval egyelőre ez az, amit a lehető leghosszabb ideig szeretnék csinálni.”

Alonso szerint Stroll néha többet segít a csapatnak, mint ő

Releváns cikkek