Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Még több sprintverseny? – Az F1 főnöke vevő rá
Fotó: Julien Delfosse / FIA
Formula 1

Még több sprintverseny? – Az F1 főnöke vevő rá

Bár néhány versenyző nem támogatná, Stefano Domenicali nem látja akadályát, hogy még több sprintverseny legyen egy szezonban.

A sprinthétvége formátumát 2021-ben vezették be a Forma 1-ben. A cél az volt vele, hogy egy izgalmasabb, kevésbé sablonos versenyt produkáljon vele a mezőny. Az első ilyen verseny 2021-ben, Angliában volt.

Azóta sokan kritizálták a formátum létjogusáltságát, de az F1 nem hátrált ki a Sprint mellől, idén már hat ilyen eseményt rendeznek. Arra a kérdésre, hogy fontolóra veszi-e, hogy több sprint versenyt javasoljon a versenynaptárba, Domenicali azt válaszolta:

„Miért ne?”

Stefano Domenicali, F1
Fotó: Greg Doherty / Getty Images / Formula 1

„Azt mondanám, hogy ez (a Sprint) nagyszerű, mert minden nap fenntartja a feszültséget. És ez az, amit a jövőre vonatkozóan meg fogunk beszélni. Most pedig lássuk, hogyan fog sikerülni az idei év a sprintekkel, ahogyan idén elhatároztuk, de ez egy vita tárgya.”

Domenicali elmondta, hogy a sprintverseny sanghaji időmérője, ahol esett az eső, a Red Bull versenyzői sem kvalifikálták magukat a rajtrács első sorába, bizonyítva, hogy a sprint fordulók miért nyújtanak nagyobb szórakozást, mint egy hagyományos versenyhétvége.

„Sokszor próbáltuk, hogy ilyen hihetetlen körülmények között legyen megtartva a sprintidőmérő. És ez emlékeztet bennünket arra, hogy kötelességünk gondoskodni arról, hogy minden nap legyen valami akció a pályán, és tiszteljük azokat a szurkolókat, akik azért jönnek ide, mert szórakozni akarnak.”

Domenicali szeretné elkerülni, hogy megismétlődjön a Japán Nagydíjon tapasztalt helyzet, amikor a második edzésen esett az eső, és a csapatok csak néhány kört tettek meg, hogy óvják az átmeneti esőgumijaikat. Domenicali biztosítani akarja, hogy a sport elkerüljön minden lehetőséget ennek a megismétlődésére.

„Ez nem tesz jót azoknak, akik azért jönnek, hogy lássák a pilótákat. És biztos vagyok benne, hogy ezt a csapatok is megértik. Tehát megoldásokat kell találnunk.”- fejezte be Domenicali.

Mi az a sprintverseny?

Releváns cikkek