Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Az Aston Martin felülvizsgáltatja Alonso büntetését
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Az Aston Martin felülvizsgáltatja Alonso büntetését

Az Aston Martin él a felülvizsgálati jogával, és kérelmet nyújtott be a felügyelők azon döntése miatt, hogy megbüntették Fernando Alonsót, miután Carlos Sainzzal ütközött a kínai sprintfutamon.

Alonso és Sainz a 100 kilométeres sprint harmadik helyért harcoltak egymással. A 9-es kanyarban történt összeérésük miatt pedig Alonso kiállt a versenyből, Sainz pedig az ötödik helyet tudta megszerezni.

Később a versenybírák úgy ítélték meg a szituációt, hogy Alonso a hibás, majd 10 másodpercnyi büntetést és három büntetőpontot kapott.

A hétvégi Miami Nagydíjra készülve azonban az FIA megerősítette, hogy az Aston Martin elindította a „felülvizsgálati jog” eljárást, amely szakaszból áll. Az Aston Martin és a Ferrari képviselőit május 3-án, pénteken, Miami idő szerint 08:00-kor hívták a stewardokhoz, hogy kezdeményezzék a folyamatot.

Alonso, Aston Martin
Fotó: Aston Martin F1 Team

“Megjegyzendő, hogy ez a meghallgatás két részből áll: az első részben bizonyítékokat kell meghallgatni arra vonatkozóan, hogy van-e olyan jelentős és releváns új elem, amely a felülvizsgálatot kérő fél számára nem állt rendelkezésre az érintett határozat meghozatalakor.”- fogalmaztak a FIA munkatársai.

“Amennyiben a felügyelők az FIA Nemzetközi Sportkódex 14.3-as cikkelyének (a felügyelők kizárólagos joga arról dönteni, hogy a lényeges és érdemi új tényező létezik-e) megfelelően úgy ítélik meg, hogy létezik ilyen elem, akkor a meghallgatás második részét egy időben össze kell lebonyolítani. Bármely más ‘érintett fél’ kérheti a felügyelők engedélyét, hogy a meghallgatás második részében jelen legyen, ha azt összehívják.”- fejezték be végül a feljegyzést.

Bár a büntetés lényegtelen Alonso végeredményét tekintve, Sainz ötödik helye veszélyben lehet, ha a felülvizsálat után változtatnak az ítéleten. Ezzel együtt Alonso büntetőpontjait is visszavonhatják.

Horner Miamiról: Nem a világ legjobb pályája

Releváns cikkek