Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Horner Ricciardo jövőjéről: Azok vannak előnyben, akik most is a mezőny részei
Fotó: Peter Fox / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Horner Ricciardo jövőjéről: Azok vannak előnyben, akik most is a mezőny részei

Christian Horner kifejtette gondolatait Daniel Ricciardo teljesítményéről, és elmondta, hogy a jelenlegi RB-pilóta egy napon visszatérhet a Red Bullhoz.

Ricciardo a 2023-as szezon közepén a Red Bull testvércsapatával, AlphaTaurival (jelenleg RB) ismét csatlakozott az F1-es rajtrácshoz, és 2024-re is megtartotta ülését Yuki Tsunodával karöltve.

Azonban, míg a csuklótörése utáni visszatérésének kezdeti szakaszában ígéretesek mutatkozott, Ricciardo az új szezon első négy fordulójában nehezen tudott jó pozícióba kerülni..

Bahreinben, Szaúd-Arábiában, Ausztráliában és Japánban sem sem szerzett pontot, míg csapattársa 7 pontot is gyűjtött, ami miatt a paddockban egyre többet pletykálnak a jövőjéről.

Arra a kérdésre, hogy Ricciardo milyen formában van jelenleg, a Red Bull csapatfőnöke, Horner kezdetben kitérő választ adott: „Még korán vagyunk a szezonban, nem igaz?”

„Úgy értem, a szezonja még nem igazán indult be, voltak nehézségei. Azt hiszem, saját bevallása szerint úgy érezi, hogy idén eddig alulteljesített, de még csak az ötödik futamnál tartunk.”

Hornert ezután megkérdezték, hogy Ricciardo esélytelen-e a visszatérésért a Red Bullhoz, ahhoz a csapathoz, amelyet 2014 és 2018 között öt szezonon át képviselt, és ahol az eddigi nyolc győzelméből hetet szerzett. Emellett azzal a kérdéssel is szembesült, hogy van-e esély arra, hogy Ricciardót Liam Lawson tartalékpilóta helyettesítse az RB-ben.

„Azt hiszem, ez nagyjából Daniel kezében van. Meg kell mutatnia azt a fajta áll-leesős formát, hogy ne csak mi, de potenciálisan mások is észrevegyék.”

Daniel Ricciardo, RB, Horner
Fotó: Peter Fox / Getty Image / Red Bull Content Pool

„Nyilvánvalóan egy Liam Lawson tehetségével rendelkező pilóta vár kispadon, aki természetesen azért küzd, hogy lehetőséget kapjon, de semmi sincs előre meg határozva, hogy mi mikor történjen.”

„Az elsőbbséget minden bizonnyal azok a pilóták élvezik, akik jelenleg is a mezőny részei.”- fejezte be Horner.

HIVATALOS: Adrian Newey elhagyja a Red Bullt

Releváns cikkek