Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Günther Steiner beperelte a Haast
Fotó: Simon Galloway / LAT Images / Haas F1 Team
Formula 1

Günther Steiner beperelte a Haast

Günther Steiner bíróság elé viszi a Haas csapatát az állítása szerint neki járó pénz miatt.

A bírósági dokumentumokból kiderült, hogy Steiner beperelte az amerikai alakulatot, amelynek 2014-től 2023 végéig csapatfőnöke volt.

Év elején Gene Haas Haas úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Steiner szerződését, és  inkább Ayao Komatsuval folytatja.

Az olasz az észak-karolinai Mecklenburgban benyújtott bírósági papírok szerint, bírósági keresetet indított a Haas ellen, amelyben a 2021 és 2023 közötti kifizetetlen jutalékokat követeli.

“A Haas F1 úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Steiner úr munkaszerződését” – áll a bírósági papírokban.

“Ehhez volt a joga. De a Haas F1 azt tette, amihez pedig nem volt, és megtagadta, hogy kifizesse Steiner úrnak a munkaszerződése alapján járó összeget.De miután éveken át elfogadta Steiner úr hírnevének, tapasztalatának és a sportágon belüli mély kapcsolatainak előnyeit, a Haas F1 nem tarthatja vissza Steiner úrtól az általa kiérdemelt juttatásokat.”

A papírok megjegyezték, hogy Steiner népszerűsége a Netflix Drive to Survive című dokumentumfilmjében rendkívül értékes volt a Haas számára.

“A Haas F1 gyakran szerepelt a sorozatban, és Steiner úr jelenléte a műsorban egyre több rajongót csábított a Haas F1-hez” – olvasható a közleményben.

„Ez az ismertség rendkívül értékes volt a feltörekvő versenycsapat számára, különösen akkor, amikor további bevételi forrásokat keresett, hogy eltartsa magát a hírhedten drága Forma-1-es környezetben.”

A perben arra is rávilágítanak, hogy a Haas továbbra is Steinerhez köthető árucikkeket árul.

“A Haas F1-nek nincs joga Steiner úr nevét, képmását és képmását használni, vagy azokat bármilyen médiában hasznosítani a munkaviszonya megszűnése után” – folytatják a papírok.

“A Haas F1 nem fizetett kártérítést Steiner úrnak a nevének, képmásának és képmásának jogosulatlan felhasználásáért.”

Steiner idén néhány futamon tévés szakértőként jelent meg az F1-es paddockban, de nem zárta ki, hogy teljes munkaidőben visszatér a sportágba.

“A Forma-1-ben rengeteg dolog zajlik a színfalak mögött, és nem mondanám, hogy mindegyikben benne vagyok, de néhányról tudom, hogy mi folyik” – mondta Steiner a The Race podcastnak.

“És ha néhány ilyen dolog életre kel, akkor ott vagyok, és talán én is jelölt vagyok.”

“De nem kelek fel reggel, és nem az a napirendem, hogy felhívom ezeket és ezeket az embereket, és lobbizok azért, hogy csapatfőnök legyek ebben vagy abban a csapatban.”

Horner Ricciardo jövőjéről: Azok vannak előnyben, akik most is a mezőny részei

Releváns cikkek