Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Magyar Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
A Williams is megkereste Neweyt – Vowles örülne, ha náluk folytatná
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

A Williams is megkereste Neweyt – Vowles örülne, ha náluk folytatná

Nagy a kereslet Adrian Neweyra, mióta bejelentették, hogy elhagyja a Red Bullt. Az utóbbi napokban a Williams csapatfőnöke, James Vowles is megkörnyékezte a sztármérnököt.

Newey kulcsszerepet játszott a Williams aranykorszakában a Forma-1-ben. Mérnöki zsenialitása bajnoki győzelmeket biztosítottak a Williams számára 1992-ben, 1993-ban, 1996-ban és 1997-ben, mielőtt a McLarenhez igazolt, és további bajnoki sikereket ért el.

Ez a közös történelem egyedi dimenziót ad Williams jelenlegi törekvéseinek, bár távolinak tűnik, hogy a két fél közötti tárgyalások beteljesülnek.

“Amúgy ismerem Adriant egy ideje, és pénteken beszéltem vele. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra fogunk beszélni” – mondta Vowles pénteken Miamiban.

Newey, Vowles
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool & Williams

„Ő a sportágunk egy ikonja. Kétség sem fér hozzá. A Williams óta minden csapat bajnoki anyag volt. És ez nem véletlen, egyszerűen ez a hatása a sportra. Hiba lenne, ha nem beszélnék vele. Ez ilyen egyszerű.”

„Úgy gondolom, hogy nekünk, Williamseknek rengeteg munkánk van még. Adriannal vagy sem, a feladatunk óriási, és Adrian sem könnyítené meg, de ez a lényeg.”

„Úgy gondolom, hogy ebben is okosnak kell lennünk. A vele folytatott beszélgetéseink nagyon könnyedek voltak. De még így is harcban vagyunk érte? Igen. Nagyon könnyed harcokban. De hogy a kérdésedre válaszoljak, hogy ez egy álomcsapat lenne-e? Igen.”

HIVATALOS: Adrian Newey elhagyja a Red Bullt

Releváns cikkek