Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Hamilton nem szeretné, ha a Mercedes többet kísérletezne az autóval
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Hamilton nem szeretné, ha a Mercedes többet kísérletezne az autóval

Lewis Hamilton elismerte, hogy ez csak az autó tempója, miután a 12. helyre kvalifikálta magát a miami sprintversenyre.

Lewis Hamilton elismerte, hogy a Mercedesnek csak el kell fogadnia a jelenlegi teljesítményét, miután kiábrándítóan sikerült a kvalifikáció a Miami Nagydíj sprintfutamára.

A hétszeres világbajnok Hamilton, aki 2025-ben csatlakozik a Ferrarihoz, csak a 12. legjobb idővel esett ki az SQ2-ben, mivel egy tizeddel maradt le csapattársa, George Russell mögött, aki szintén a 11. helyen esett ki.

Hamilton a kvalifikáció második részében az utolsó futamon enyhén a falnak csapódott, de végül úgy érezte, mindent kihozott a problémás W15-ösből.

“Az autó nagyon jól érezte magát az első szabadedzésen, aztán a kvalifikáción sem éreztem szörnyűnek, csak hét tizeddel maradtunk le. Ez csak az autónk tempója” – mondta Hamilton.

“Szerintem a sprintverseny kemény lesz. A 12. helyen állunk, szóval őszintén szólva ne várjunk onnan túl sokat. Ez nem egy könnyű pálya, ahol nem könnyű előzni vagy követni. Csak megpróbálunk valahogyan a pontok közé lépni, ha tudunk.”

Ez aggasztó lesz a Mercedes számára, miután a csapat legutóbbi fejlesztései úgy tűnt, hogy nem sokat javítottak a 2024-es kihívójuk teljesítményén.

Miután a legutóbbi kvalifikációs problémáit az agresszív beállítási kísérletekre fogta, Hamilton megerősítette, hogy a Mercedes mostanra felhagyott ezzel a megközelítéssel.

„Nincs több kísérletezés. Csak próbáltuk az autót működésre bírni. Úgy érzem, mindent kihoztunk az autóból, és ez csak a tempónk. Csak el kell fogadnunk, hogy egyelőre hét tizeddel vagyunk lemaradva.”

George Russell szerint a gumik miatt bukott a Mercedes.

“Az edzésen a lágy gumikon nagyon jól éreztük magunkat, de a közepes gumikon nem találtuk az édes pontot, és a rossz oldalon találtuk magunkat. Keményen kell dolgoznunk, és javulást kell elérnünk a fő kvalifikációra. Meg kell próbálnunk felülkerekedni a kvalifikációs problémáinkon.”

A sprintversenyre azonban valamivel pozitívabban tekintett, hozzátéve:

“Nincs kétségem afelől, hogy előrébb fogunk lépni.”

A Williams is megkereste Neweyt – Vowles örülne, ha náluk folytatná

Releváns cikkek