Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Russell: A Mercedes ihletet meríthet  Norris első győzelméből
Fotó: McLaren
Formula 1

Russell: A Mercedes ihletet meríthet Norris első győzelméből

George Russell úgy véli, a McLaren MiamiNagydíján aratott győzelme inspirációként szolgálhat a Mercedes számára, hogy megfordítsa Forma-1-es szerencséjét.

Lando Norris vasárnap megszerezte első győzelmét a McLarennek, és a csapat első győzelmét a 2021-es Olasz Nagydíj óta.

A csapat tavalyi helyzetéhez képest bekövetkezett fordulatot beharangozták, a fejlesztések lehetővé tették, hogy a McLaren az Aston Martin és a Mercedes elé ugorjon a rangsorban, és időnként kihívja a Red Bullt és a Ferrarit az élen.

Russell rámutatott, hogy ez inspirációt jelent a Mercedes számára, és elismerte, hogy csapatának gyorsan változtatnia kell, hogy kilábaljon a csalódást keltő szezonkezdetből.

“A McLaren 12 hónappal ezelőtt Miamiban a P17. és P18. helyre kvalifikálta magát, és [vasárnap] nyertek. Szóval ez mutatja, hogy mi minden lehetséges, ha jól csinálják a dolgokat” – mondta Russell a futam után.

“De jelenleg nem állnak jól a dolgok.”

A Mercedes, amelynek legutóbbi győzelmét a 2022-es győzelmét Russell szerezte a Brazil Nagydíjon, újabb nehéz hétvégén van túl Miamiban. A szombati sprinten nem tudott pontot szerezni, miután Lewis Hamiltont megbüntették egy bokszutcai szabálytalanság miatt.

Vasárnap Hamilton a hatodik helyen végzett, míg Russellnek be kellett érnie a nyolcadik hellyel.

Arra a kérdésre, hogy a Miamiban tapasztalt problémák a gumiknak vagy valami másnak tudhatók be, Russell a következőket mondta.

2Őszintén szólva nem igazán tudom. Tudod, egy jó napon az ötödik helyen állunk. Egy rossz napon ez csak a 8. hely, és ma [vasárnap] egy rossz nap volt, és a 8. helyen végeztünk.

“Azt hiszem, el kell fogadnunk, hogy jelenleg mi vagyunk a negyedik leggyorsabb csapat. A köridők nem hazudnak. És a bajnokság [állása] sem hazudik. Itt tartunk. És ahogy mondtam, most már hétről hétre az 5. és 8. helyek közötti régióért harcolunk.”

Az eredménnyel a Mercedes 80 ponttal maradt le a McLaren mögött a konstruktőri bajnokságban, de a csapatfőnök Toto Wolff pozitívumokat is látott riválisa győzelmében.

“Tavaly nyár óta hatalmas lépést tettek, és tisztességesen nyertek, ráadásul mindezt egy Mercedes-motorral, és ez mindannyiunk számára nagyon fontos, hogy lássuk, meg lehet tenni ezeket a lépéseket, ha megfelelő fejlesztéseket hozunk, és megfelelő munkát végzünk, szóval csak pozitívumokat látok” – mondta Wolff.

Bár a W15-ös autója a szezon elején mutatott némi előrelépést, Wolff elismerte, hogy a csapat számára ez egy fájdalmas tanulási folyamat volt.

“Az autó nagyon erős nagy sebességnél, a vezethetőség jobb, bár nem a többi autó szintjén van2 – mondta.

2Az autó egyszerűen nem fordul alacsony sebességen, és nem akarsz olyan autót, ami vagy alacsony sebességen, vagy magas sebességen jó, mindkettőre szükséged van, és ezért mutatnak nekünk néhány jó irányt.2

“Fájdalmas tanulási folyamat volt, és még mindig nem kielégítő, de most már biztatóbb a helyzet.”

A Mercedes Miamiban számos fejlesztést mutatott be, köztük egy új padlólemezt és egy új szélső szárny elrendezést, amit Wolff a tervezőiroda “all in” (mindent bele) erőfeszítésének nevezett.

Hamilton: Térjünk vissza oda, ahová tartozunk

Releváns cikkek