Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Kiderült hogy Hamilton kit választana a helyére a Mercedesnél
Fotó: Mercedes AMG Petronas
Formula 1

Kiderült hogy Hamilton kit választana a helyére a Mercedesnél

Lewis Hamilton azt mondja, a Mercedes pártfogoltját, Andrea Kimi Antonellit választaná utódjának a 2025-ös évre, ha olyan helyzetben lenne mint Toto Wolff.

A hétszeres világbajnok döntése, miszerint otthagyja a Mercedest, és a következő szezonban a Ferrarihoz igazol, üres helyet hagyott George Russell mellett.

A Mercedes csodagyereke, Antonelli vélhetően a csapat első számú jelöltje Hamilton helyére, annak ellenére, hogy a 17 éves olasz csak idén lépett fel a Forma-2-be, miután kihagyta a Forma-3-at.

Antonellit, aki csak 2021-ben lépett át a gokartból az autók közé, máris a jövő Forma-1-es pilótájaként emlegetik, miután elsőre több junior együléses bajnoki címet nyert.

Az elmúlt hetekben két privát F1-es tesztet is végzett a Mercedes számára – a 2021-es és 2022-es autójukat vezette a Red Bull Ringen, illetve Imolában.

A hétvégi, Imolában megrendezésre kerülő Emilia Romagna Nagydíj előtt Hamiltont arról kérdezték, hogy szerinte Carlos Sainz lenne-e a tökéletes helyettes a helyére.

“Carlos egy nagyszerű versenyző, szóval szerintem bárhová is megy, szerintem bármelyik csapat számára pozitívum lenne” – mondta a 39 éves pilóta a médiának.

“Őszintén szólva fogalmam sincs, mik Toto tervei. Ha az én munkám lenne, ha az én szerepem lenne, valószínűleg Kimit venném át.”

A Miami Nagydíjon derült ki, hogy egy csapat kérte az FIA-tól, hogy Antonelli kapjon szuperlicencet, hogy még azelőtt bemutatkozhasson a Forma-1-ben, hogy augusztus 25-én betöltené a 18. életévét.

Antonelli már rendelkezik elegendő szuperlicensz ponttal, de az FIA szabályai tiltják, hogy a versenyzők 18 éves koruk előtt debütáljanak a nagydíjakon.

Toto Wolff, aki ragaszkodott ahhoz, hogy a felmentési kérelmet nem a Mercedes nyújtotta be, igyekezett elkerülni, hogy felesleges nyomást helyezzenek Antonellire.

“Ez nem tesz neki jót, mert az F2-es szezonjára kell koncentrálnia. Rengeteget tesztel nekünk, hogy felzárkózzon a tempóhoz, és úgy gondolom, hogy a második pilóta döntése hetek, ha nem hónapok múlva születik meg” – mondta Wolff.

Imolában érkezik a Mercedes-frissítés második fele

Releváns cikkek