Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Norris: Többre van szükségünk, ha többször akarjuk legyőzni a Ferrarit és a Red Bullt
Formula 1

Norris: Többre van szükségünk, ha többször akarjuk legyőzni a Ferrarit és a Red Bullt

Lando Norris úgy véli, hogy a McLarennek még egy lépést kell tennie annak érdekében, hogy nagyobb veszélyt jelentsenek a Red Bullra és a Ferrarira.

Norrist a Miami Nagydíjon aratott győzelme után az imolai hétvégéről kérdezték.

„Az alkalomhoz illően megünnepeltem, de ez egy újabb hétvége, úgyhogy meg kell győződnöm arról, hogy felkészültem és készen állok rá. De még most is gondolok a győzelmemre.”- mondta Norris.

Lando Norris, McLaren
Norris győzelme Miamiban – Fotó: McLaren

„Ugyanakkor, bármennyire is a fejemben akarom tartani, a következő hétvégére kell összpontosítania, erre a hétvégére, és meg kell próbálni megismételni. Csodálatos hétvége volt, valószínűleg egész életemben emlékezni fogok rá, olyan hihetetlen, és a legtöbbet hoztam ki belőle. Bármennyire is szerettem azt a hétvégét, most jön a következő.”

Míg a McLaren frissítései jól teljesítettek, Norris bízik benne, hogy az imolai aszfaltcsík még jobb pálya lehet a csapat számára.

„Úgy gondolom, hogy jobban megfelelünk Imolára. Imola az egyik legsikeresebb pályánk csapatként és számomra is, mint pilóta.”

„Határozottan tettünk egy lépést előre. Ha jól tudom, más csapatoknak is vannak frissítései, szóval nem hiszem, hogy megelőzzük őket. Nagy önbizalmat adtam a csapatnak, azt mondtam nekik, hogy bízunk abban, hogy lépéseket tudunk tenni előre. De azt hiszem, világossá tettem, hogy nem fogunk elöl lenni minden hétvégén. Akkor még hatodik voltam, és szerencsém volt a múlt hétvégén a biztonsági autó miatt, ráadásul a stratégia ia tökéletesen működött, de a versenyek néha így mennek.”

“Nem csak azért voltam az első, mert összességében én voltam a leggyorsabb, hanem mert a leggyorsabb voltam a pályán, és azt hiszem, ez volt az első jó jel. Akkoriban mi voltunk a leggyorsabbak a pályán és azt hiszem, az egész hétvége valami jóba fordult, és megmutattuk, hogy az autó nagy lépéseket tett előre.

„De többre van szükségünk, ha többször akarjuk legyőzni a Ferrarit és a Red Bullt. A csapat nagyszerű munkát végez, jó lépéseket tettek, és remélhetőleg még több dolog vár ránk a jövőben.”

Arra a kérdésre, hogy hol helyezné el a McLarent a konstruktőrök között, Norris így válaszolt: “Harmadikak vagyunk.”

Bár elismeri, hogy a hátrány behozása nem könnyű feladat, Norris biztos abban, hogy csapata tovább tud haladni az elmúlt időszak fejlődésének ütemét követve.

„Nem vagyok túl magabiztos, de nem is túl kevés az önbizalmam. Úgy érzem, egyensúlyban vagyok, és elfogadom azt, ahol tartunk, és továbbra is azt gondolom, hogy jelenleg a harmadik legjobb csapat vagyunk, de ez változhat, ha lesz még egy jó hétvégünk itt.” – tette hozzá a brit pilóta.

„Biztos vagyok abban, ahogy a csapat fejlődik, ami jobb, mint bármely más csapatnál a rajtrácson, és remélem, hogy jövőre sokkal gyakrabban küzdhetünk a győzelemért.”

Hülkenberg izgatott, hogy végre bemutatkozhat Imolában

Releváns cikkek