Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Leclerc: Elég jó érzés menni az autóval, a fejlesztések működnek
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office
Formula 1

Leclerc: Elég jó érzés menni az autóval, a fejlesztések működnek

Míg a Red Bullok szenvednek, a Ferrarik nagyon jól kezelik a fejlesztéssel járó teljesítménynövekedést. Leclerc és Sainz is bizakodó a hétvégével kapcsolatban.

Jól kezdték a hétvégét a Ferrarik, ellenben a Red Bullal, akik nem tudnak megbírkózni a második szektor kanyarjaival. A Ferrarik viszont igen, Leclerc mindkét szabadedzést megnyerte pénteken.

Ezek után a monacói vidáman nyilatkozott a fejlesztések eredményeiről.

„Elég jó az érzés menni az autóval, a fejlesztések a vártnak megfelelően működnek, ami szintén jó. És igen, ez (péntek) egy nagyon sima nap volt, szóval nagyszerű, és mindig különleges érzés a Ferrari számára, itt lenni és annyi támogatást kapni a pályán, ez nagyon sokat jelent mindannyiunk számára.”- mondta Leclerc.

„Nagyon jó lesz, ha a hétvége ilyen irányba folytatódik. Holnap azonban a körülmények nagymértékben megváltoznak. A szél teljesen megfordul, ami nagy hatással lesz az összes autóra, és ott kell a legjobban előre látni ezeket a változásokat.”

Leclerc, Ferrari, Imola
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Ennek tudatában megkérdezték Leclercet, hogy mi jöhet az időmérőn és a vasárnapi futamon, mire a 26 éves pilóta így válaszolt: „Nem szabad elszállnunk, mert holnap nagy változások lehetnek a pályaviszonyokban.

„A pályapozíció itt minden, szóval az időmérő rendkívül fontos lesz, és fontos lesz számunkra, hogy a kvalifikáción végezzük jó munkát. Szóval még nagyon sok munka vár ránk, és mindent beleadunk azért, hogy holnap egy nagyszerű időmérőnk legyen.”

A Ferrari garázsának másik oldalán Carlos Sainz is pozitívan nyilatkozott az autóról. A spanyol a második szabadedzésen a hatodik helyen zárt, előtt pedig a harmadik helyen végzett az az első edzésen.

Sainz, Ferrari, Imola
Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

„Jól érzem magam.” – mondta Sainz a második edzés után. „Jó volt az FP1-em, igazán otthon éreztem magam az autóban, majd az FP2-t egy kis tesztként használtuk, hogy kipróbáljunk néhány dolgot.

„Rég volt lehetőségünk tesztelni, hiszen két sprinthétvége volt egymás után. Szerettünk volna tesztelni néhány elemet, kicsit felfedezni az autó beállításait, valószínűleg rossz irányba indultunk el, de visszatérünk az FP1-es beállításhoz, és valószínűleg holnap újra erősebbnek térünk vissza.”

“A frissítésekkel kapcsolatban, őszintén szólva, az adatokon nem látszik, csak abban reménykedhetsz, hogy gyorsabban mész. Azt hiszem, a megfelelő pillanat az értékelésre a hétvége végén lesz, miután mindenki megmutatta az összes kártyáját. ”

Hogy ezek után hogyan teljesítenek az időmérőn, az hamarosan kiderül.

Norris: Többre van szükségünk, ha többször akarjuk legyőzni a Ferrarit és a Red Bullt

Releváns cikkek