Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Brit Nagydíj kezdetéig
Új videó a YouTube csatornánkon!
Jordan cáfolja, hogy Newey szerződést kötött volna a Ferrarival
Fotó: Chris Graythen / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Jordan cáfolja, hogy Newey szerződést kötött volna a Ferrarival

A korábbi Forma-1-es csapattulajdonos Eddie Jordan, aki a sztártervező Adrian Newey érdekeit nézi, cáfolta azt a hírt, amely szerint a Red Bull távozó műszaki igazgatója már alá is írta szerződését a Ferrarival.

A múlt héten a Daily Mail F1-es riportere, Jonathan McEvoy azt állította, hogy Newey szinte biztosan a Ferrarihoz igazol, és hogy a brit mérnök valójában már alá is írta szerződését az olasz alakulathoz.

A Forma-1-ben nagy port kavart, amikor Newey, a Williams, a McLaren és a Red Bull bajnokesélyes autóinak ötletgazdája a legutóbbi Miami Nagydíj előtt váratlanul bejelentette, hogy közel két évtizednyi csapatnál töltött munka után távozik a Red Bulltól.

HIVATALOS: Adrian Newey elhagyja a Red Bullt

A tehetségéért és forradalmi aerodinamikai terveiért „az ember, aki látja a levegőt” címkével illetett Newey szolgálataiért mostanában szinte minden csapat áhítozik a mezőnyben.

Ez a közelgő elérhetőség találgatások hullámát indította el azzal kapcsolatban, hogy Newey hol fog legközelebb kikötni, és valószínűleg több csapat is verseng a szakértelméért a 2026-os szabályváltozás előtt.

A Ferrari azonban, amely az év elején nagy sikert ért el a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton szerződtetésével, sokak szerint az első számú esélyes a legendás tervező zsenialitásának biztosítására, amennyiben úgy dönt, hogy a sportágban marad.

A közelmúltban megrendezett Monacói Történelmi Nagydíjon, a Jordannel közösen tartott médiaeseményen Newey utalt arra, hogy talán még nem végzett a Forma-1-gyel.

"Kicsit fáradtnak érzem magam, de egy bizonyos ponton valószínűleg újra elindulok" - tette hozzá, hozzátéve, hogy komolyan fontolgatja, hogy máshová megy, és még négy-öt évet lehúz.

Hétfőn azonban David Coulthard Formula for Success podcastjében Jordan tisztázta McEvoy beszámolóját és Newey jelenlegi státuszát.

"Mindannyian abszolút imádjuk Jonathan McEvoyt, de tényleg nagyon helytelen, hogy ennyire nyíltan beszél arról, hogy [Newey] egy bizonyos csapathoz csatlakozik, és ebben az esetben a Ferrariról beszél" - nyilatkozta Jordan.

"Olyan emberként beszélek, akinek tudnia kell, és nem adok ki semmilyen információt, semmilyen szakaszban nem történik ilyen jellegű megbeszélés [a Ferrarival]."

"Lesznek tárgyalások, és lesznek is folyamatosak, mert még maga Adrian se döntötte el, hogy mit akar csinálni."

„Ő már végigcsinálta ezt, hiszen egyenesen az egyetemi álmából [lépett át], hogy mérnök legyen, és a Leyton House, majd a Williams, a McLaren és most a Red Bullnál dolgozzon."

"Jezus, a srác hatvanvalahány éves, új hajót kap, azt mondanám, hogy az összes potenciális csapat mellett, amiről beszélünk, az ötödik csapat, amire gondolnia kellene, az ő maga. Magára és [a feleségére] Amandára."

"Csodálatos otthonuk van Fokvárosban, sokat látjuk őket, nagyszerű barátok, fogalmam sincs, és legyünk teljesen világosak, ez mindig Adrian döntése lesz - és így is kell lennie -, de nincs egyértelmű döntés."

Stella: Egy McLaren és egy Red Bull között nem volt sok különbség

Releváns cikkek