Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Ez lehet az ok, ami miatt a Mercedes elragadhatja Verstappent a Red Bulltól
Fotó: Rudy Carezzevoli / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Ez lehet az ok, ami miatt a Mercedes elragadhatja Verstappent a Red Bulltól

Miközben a Max Verstappen és a Mercedes kapcsán lévő spekulációk továbbra is pezsegnek, James Allison technikai igazgató elárulta, hogy nagyon hasonló érzése van a 2014-hez a 2026-os motorjukkal kapcsolatban.

A változások szele fog érkezni 2026-ban az új szabályok idején, ami ismét végigsöpör majd a Forma-1-en. Ekkor majd új futómű- és erőforrás-szabályzatot vezetnek be, ami a rangsorolásban is változásokat hozhat.

Verstappen vezetésével a Mercedes nagyrészt kiszorult a győzelmekből, mióta 2022-ben elkezdődött a ground effect korszak, és mindössze egyetlen győzelmet tudtak csak aratni George Russell révén a Brazil Nagydíjon 2022-ben.

Amikor legutóbb 2014-ben változtak a motorszabályok, a Mercedes a vitathatatlanul legjobb erőforrással lépett színre, és ezzel nyolc konstruktőri bajnoki címet szereztek, Allison pedig most elárulta, hogy nagyon hasonló érzésekkel várják a legújabb kihívást.

A Red Bull 2026-ban válik először önálló erőforrás-gyártóvá, a Ford mellett dolgozva, de vajon a Mercedes változata elcsábíthatja Verstappent, hogy hűséget váltson?

Toto Wolff nem titkolta, hogy Verstappent akarja, miközben a Mercedes hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton a Ferrarihoz készül távozni.

A Mercedesszel kapcsolatos fejleményekről Allison így nyilatkozott a Sky Sports F1-nek.

“Nem voltam a csapatnál 2014 előtt, amikor az új generációs erőforrás-egységek kitalálása és a megvalósításukhoz szükséges hatalmas erőltetés zajlott. De azok, akik ott voltak a csapatban, azt mondják nekem, hogy az érzés nagyon hasonló.”

„A HPP-nél [Mercedes High Performance Powertrains] hatalmas fejlesztés folyik, hogy sikerre vigyük, mert ez fogja meghatározni, hogy az autó hátuljában ez legyen az elkövetkezendő néhány szezonra.”

“Szerencsések vagyunk, hogy mi leszünk a kedvezményezettjei annak a jó befektetésnek, amit a közös nevünkben tesznek.”

Bár Verstappen, akinek 2028 végéig van szerződése a Red Bullnál, arról beszélt, hogy jelenleg nem lát okot arra, hogy elhagyja a csapatot. S attól elzárkózott, hogy abszolút elkötelezettséget nyilvánítson, ezzel is táplálva azokat a híreket, hogy a Mercedes elcsábíthatja őt 2026-ra.

A Mercedes pedig hajlandó kivárni a 2025-ös felállás véglegesítésével, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy esetleg lemarad egy olyan pilótáról, mint Carlos Sainz, a 2024-es Ausztrál Nagydíj győzteséről, akit Hamilton a Ferrarinál vált majd jövőre.

A médiának, köztük a PlanetF1.com-os Thomas Maher-nek nyilatkozva, hogy Sainz úgy tűnik, közeledik a Sauberhez, azaz az Audihoz való átigazoláshoz, és arra a kérdésre, hogy ez hogyan befolyásolja a Mercedes terveit, Wolff a továbbiakat mondta.

“Carlosnak megvan a helye a Forma-1-ben, az elmúlt két évben a Ferrari futamgyőztese volt, és olyan valaki, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik.”

“Azt hiszem, azt mondtam, hogy fel kell készülnünk arra, hogy bizonyos döntésekben kompromisszumot kell kötnünk, és sokáig kell várnunk, hogyan alakul a helyzet a nyár és az ősz folyamán.”

“George-dzsal egy nagyszerű versenyzőnk van, aki velünk van. Fantasztikus. Aztán meglátjuk, ki lesz a csapattársa. De nem most kell meghoznunk ezt a döntést.”

A Mercedes junior Kimi Antonelli, aki jelenleg első Forma-2-es idényét vívja, az egyik fő esélyesnek számít a Mercedes megüresedett helyére, és ő az a pilóta, akit Hamilton elmondása szerint a helyére nevezne ki.

Kiderült hogy Hamilton kit választana a helyére a Mercedesnél

Releváns cikkek