Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Alonso csoportos kvalifikációt akar Monacóban
Fotó: Aston Martin F1 Team
Formula 1

Alonso csoportos kvalifikációt akar Monacóban

Fernando Alonso azt javasolta, hogy a Forma-1 vezesse be a csoportos kvalifikációt a Monacói Nagydíj hétvégéjén, hogy csökkentsék a szerencse elemét a forgalommal való találkozásban, miután a Q1-ben kiesett.

A veterán spanyol az utolsó körén a 13. helyre elég jó időt futott, de a hátrébb lévő versenyzők előzésének kiszolgáltatott volt, ami végül az utolsó ötbe való kiesésben csúcsosodott ki. Nem tudott talpra állni, mivel már a bokszutcában volt, és nem volt ideje egy utolsó, körre.

A pálya körüli forgalom szerencsés alakulására hivatkozva Alonso támogatta azt a javaslatot, hogy Monacóban a csoportos kvalifikációval állítsák fel a rajtrácsot – amit a Formula 2 és a Formula 3 junior kategóriái már alkalmaznak, hogy minimalizálják az akadályoztatás hatását.

“Szerintem ez [a csoportos kvalifikáció] nagyszerű lesz’ – vetette fel Alonso.

“Szerintem Monaco annyira izgalmas és izgalmas, hogy jó lesz élőben látni mindenkinek a körét, mert sok nagyszerű pillanatról maradunk le. De igen, ez már csak így van.”

“Lehetsz szerencsés vagy szerencsétlen. Azt hiszem, tavaly szerencsém volt, és a Q1-ben, a Q2-ben haladtam előre, aztán a Q3-ban már a 2. helyen vagy.”‘

“Ezúttal számunkra a rossz oldal volt, és Checo számára is. Azt hiszem, ő a 18. Ez Monaco. A szerencsédet is meg kell találnod, és nekünk ma nem sikerült.”

Alonso úgy számolt, hogy három tizedet veszített a Nouvelle Chicane-ból kijövet, és további kettőt a Rascasse-ban, ami megadja neki azt a lemaradást, amit be kellett volna hoznia ahhoz, hogy legalább a Q2-be jusson.

Az Aston Martin pilótája nem hitte, hogy az autóval a pole-ra lehetett volna vadászni, és azt is kétségbe vonta, hogy egy korai boxkiállás a vasárnapi versenyen sok előnyt jelentene – feltéve, hogy az ugyanolyan mintát követ, mint a múlt hétvégi, imolai korai kiállása.

“Nyilvánvalóan talán nem voltunk olyan autóval, hogy a pole pozícióban legyünk, de szerintem elég volt a 7-8. helyhez, de rossz helyen, rossz pillanatban találtam magam” – elmélkedett Alonso.

“Ez Monaco, tudod, hogy nehéz tiszta kört futni, de azt hiszem, három tizedet vesztettem a 11-es kanyarból egy előttem lévő autóval, majd további két tizedet az utolsó kanyarban három autóval, amelyek ott parkoltak, csak azért, hogy elinduljak a körre.”

“Senki sem hibáztatható, szerintem nem tudnak eltűnni az utolsó pillanatban az utolsó kanyarból, de igen, egy kicsit peches voltam ma.”

“[Vasárnap az a cél, hogy] ne ütközzünk, próbáljuk egyben tartani az autót. Nyilvánvalóan az év ezen szakaszában megpróbálunk minél több fejlesztést hozni. Szóval a stock alkatrészek nem nagyszerűek. Csak meg kell próbálnunk befejezni a versenyt, és egy kicsit felkészültebben érkezni Kanadába.”

“Szerintem lehetetlen [korán a boxba menni]. Imolában a hetedik körben megtettem, és a nyolcadik körben a fél rajtrács megállt. Ez már csak így megy.”

Hatalmas meglepetés a Q1-ben: Ezért esett ki Pérez és Alonso

Releváns cikkek