Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Hatalmas meglepetés a Q1-ben: Ezért esett ki Pérez és Alonso
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool & Aston Martin F1 Team
Formula 1

Hatalmas meglepetés a Q1-ben: Ezért esett ki Pérez és Alonso

Elképesztően kiélezett időmérőnek lehettünk szemtanúi Monacóban. Leclerc poleja nem az egyetlen meglepetés volt, Pérez és Alonso kiesése is hasonlóan váratlan fordulatnak bizonyult.

A történteket magyarázva Pérez a következőket mondta: „Forgalom volt előttem, ami elég ahhoz, hogy elveszítsek néhány tizedet. Ez drámaian megváltoztatta a kört. Sajnos egyszerűen nem hoztuk össze, és ennek ez az eredménye. Sajnos kiestünk.”

„Elég rossz nap ez a számomra, mert holnap semmiben nem reménykedhetünk. Teljesen hátul vagyunk, és nagy kihívás lesz holnap visszatérni.”

Pérez, Red Bull
Fotó: Mark Thompson / Getty Images / Red Bull Content Pool

Pérez Q1-es kiesése meglepő, de nem váratalan, ugyanis az RB20 nem annyira jó a buckás és kerékvetőkkel teli monacói utakon. Csapattársa, Max Verstappen ennek elleére hatodik lett az időmérőn.

„Megtaláltuk a fényt, ma reggel az utolsó edzésen ötödik lettem. Csináltunk még néhány változtatást, aztán egyszerűen nem jöttünk be a ritmusba.”

„Azt hiszem, megvolt a tempónk, hogy továbbjussunk…elég lett volna az ideális köridőt megfutni. De mint mindig, most oda kell tenned, amikor van rá lehetőséged, de a forgalom miatt kiestem.”

Alonso hasonlóan nyilatkozott az időmérő utáni interjúban.

„Nagy forgalom. Azt hiszem, ez volt a fő hátrány az időmérőt nézve. Azt hiszem, három tizedet veszítettem a 11-es kanyarban, majd még két tizedet az utolsó kanyarban… Három autó volt ott, akik épp kezdték a körüket.”

Alonso, Aston Martin
Fotó: Aston Martin F1 Team

„Senki sem hibás, nem tűnhetnek el onnan az utolsó pillanatban. Ez Monaco, az autók nagyon nagyok, nem tűnhetnek el. Ma rossz helyen voltunk, rossz időben, és ez nagyon fájdalmas itt Monacóban.”

Arra, hogy milyen nehéz lesz a verseny, ezt válaszolta: „Nagyon trükkös. Azt hiszem, holnap vonatozás lesz, de nem tehetünk semmit. Szombaton kell elvégezned a munkát, ma nem sikerült, úgyhogy legközelebb jobban kell csinálnunk.”

Norris: Egy győzelem Monacóban elképesztő lenne

Releváns cikkek