Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Sergio Pérez meglepődött, hogy Kevin Magnussen nem kapott büntetést a baleset után
Fotó: Dan Mullan / Getty Images / Red Bull Content Pool
Formula 1

Sergio Pérez meglepődött, hogy Kevin Magnussen nem kapott büntetést a baleset után

Sergio Pérez úgy érezte, Kevin Magnussen büntetést érdemelt volna, amiért a drámai első körös balesetet okozta Monacóban.

A Red Bull pilótáját Kevin Magnussen a szalagkorlátnak tolta és megpörgette, amit követően Nico Hülkenberg is kiesett a közelharcban, ami hosszú piros zászlós időszakot eredményezett.

Pérezt a heves ütközést követően az orvosi központban megvizsgálták, de megerősítették, hogy jól van.

“Kicsit megrázó volt. Elég erős ütközés volt” – mondta a mexikói.

“Ha megnézed [ a fedélzeti kamerámat] egyetlen ponton sem látod Kevin autóját, ami még csak a közelemben sincs, mellettem, és láthattad, hogy a fal egyre közelebb és közelebb kerül. Csak egy kiút volt.”

“És ez vagy az én autómmal, vagy a fallal való érintkezés volt, egyszerűen nem volt hely mindkét autónak. Egy bizonyos ponton rá kellett jönnie, tudod, én is voltam már ilyen helyzetben, és sokszor, amikor te vagy a mögötted lévő autó, egyszerűen rá kell jönnöd, hogy itt az ideje visszalépni, mielőtt a dolgok közelebb kerülnek hozzád.”

Amikor arról tájékoztatták, hogy Magnussen szerint Péreznek több helyet kellett volna hagynia neki, a mexikói így válaszolt.

“Szerintem egyértelműen nem kellett volna ott lennie az első helyen, mert abból csak egyféleképpen lehet kikerülni, ahol csak a falnak kell majd ütközni, vagy ő ütközik a falnak, vagy az én autómnak.”

“Szóval hogyan akarja, hogy hagyjak neki helyet, ha még csak nem is mellettem van, tudod. Van egy pont, amikor látod, hogy a fal jön feléd, és egyszerűen vissza kell hátrálnod. Sokszor megtörtént már velem, és van egy pont, amikor egyszerűen vissza kell hátrálnod.”

Pérez azt mondta, nagyon meglepődött, hogy az esetet nem vizsgálták ki, és úgy érzi, Magnussen büntetést érdemelt volna.

“Nagyon meglepődtem, mert a sérülés mértéke és az, hogy mennyire veszélyes volt a sérülés, eléggé meglepett” – mondta.

“Meg kell kérdeznünk, hogy miért nem vizsgálták ki, mert vizsgálat nélkül nem kapunk okot arra, hogy miért nem volt büntetés.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szintén meglepődött a vizsgálat nélküliségen.

“Meglepett, hogy nem vizsgálták ki, mert ez egy elég heves incidens volt.”

“Tekintettel arra, hogy egy kerékkel belül volt a pálya egy olyan részén, ami mindig csak szűkül, elvárható lett volna, hogy visszalépjen, nem csak Checo [Sergio Pérez] versenyét és az autóját tette tönkre, hanem a csapattársa versenyét is, szóval nem túl okos dolog.”

Alonso csoportos kvalifikációt akar Monacóban

Releváns cikkek