Quantcast
Legfrissebb híreink
Hátralévő idő a Spanyol Nagydíj kezdetéig
Piastri és Norris is bizakodó a versennyel kapcsolatban
Fotó: McLaren
Formula 1

Piastri és Norris is bizakodó a versennyel kapcsolatban

Meglepően jól sikerült mindkét McLarennek a szombati időmérő, Piastri és Norris is elmondta, mit vár a vesenytől.

Míg Leclerc lenyűgöző tempót mutatott a pénteki és szombati edzéseken, a McLaren visszafogottabban kezdte a hétvégét Monte Carlóban. Piastri azonban ígéretesnek tűnt a Q1-től kezdve, majd Q3-ban a második helyen zárta az edzést, kevesebb mint két tizedre Leclerctől.

Arra a kérdésre, hogy mi hiányzott a pole pozíció megszerzéséhez, így válaszolt:

“Jó kérdés. Azt hiszem, ha összaraknánk a Q3-as első köröm második felét és a második köröm első felé, az elég lett volna hozzá.”

Oscar Piastri, Mclaren, Monaco
Fotó: McLaren

„Pár hiba volt a végén, de Charles megérdemli, mert hihetetlenül gyors volt egész hétvégén. Bizonyos pontokon szerintem senki sem gondolta, hogy egyáltalán közel kerülünk hozzá.”

Abban a tekintetben, hogy abban reménykedik, hogy egy jó indulás a vonalon kívül vagy egy szilárd stratégiai felhívás segíthet neki legyőzni Leclercet a verseny napján, Piastri elismerte, hogy a Ferrari pilótájának megelőzéséhez „egy kicsit mindkettőre szükség lehet”.

„Jó az első sorból kezdeni. A jó kezdés mindig segít, és ha sikerül az élre kerülni, akkor nagyon könnyen irányíthatod a versenyt. Ha pedig nem, akkor a stratégiával kell irányítani.

„Bármilyen optimista szeretnék lenni, az előzés itt nem könnyű. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, és jó helyről indulok, szóval van esélyem holnap.”

Piastri csapattársa, Lando Norris a negyedik helyről indul a versenyen. A brit pilóta alig jutott be a Q2-be, de végül sikerült neki, és összességében elégedett volt az időmérővel.

„Elégedett vagyok a negyedik hellyel.” – mondta Norris. “Vacak Q1-ünk volt, és kaptam néhány törmeléket, ami a pályán volt, és az összes matrica leszakadt. Ez tönkretette a Q1-emet, és sokkal stresszesebbé tette, mint amilyennek lennie kellett.”

„De a Q2-ben és a Q3-ban boldog voltam. Jól haladtam, nyilvánvalóan nem ment minden úgy, mint kellett volna, de Oscar nagyon jó munkát végzett, szóval le a kalappal előtte.”

Piastri, Norris, McLaren
Fotó: McLaren

„De úgy gondolom, hogy csapatként ez egy jó nap számunkra. Másodiknak és negyediknek lenni valószínűleg egy kicsit jobb, mint amire számítottunk, úgyhogy szerintem ez jó jel.”

„Azt hiszem, tiszta tempóban nem sokra leszünk képesek. Ma este mindent megteszünk, amennyit csak tudunk, nem várunk el sokat, de mindig a legjobbat fogom nyújtani minden pozícióért, szóval meglátjuk, mit tehetünk.”

Norris: Egy győzelem Monacóban elképesztő lenne

Releváns cikkek